Μπάγεβιτς: «Να καθαρίσεις για τα παιδιά!»

Σημερινό δημοσίευμα της “Live Sport” αποκαλύπτει πως ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς, έχει δώσει εντολή στον Βασίλη Δημητριάδη να “καθαρίσει” την υπόθεση που τρέχει εις βάρος των παιδιών που του επιτέθηκαν πριν από περίπου πέντε χρόνια στο γήπεδο της Καλλιθέας.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

«Πέρασαν σχεδόν 5 χρόνια από το επεισόδιο που προκάλεσαν οπαδοί της ΑΕΚ σε βάρος του Μπάγεβιτς, όταν εισέβαλαν με τη λήξη του φιλικού αγώνα με την Καλλιθέα στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν με άγριες διαθέσεις στον προπονητή της Ένωσης.

Τις επόμενες μέρες η υπόθεση θα φτάσει στο ακροατήριο, όχι από μήνυση του Ντούσκο αλλά από αυτεπάγγελτη δίωξη της Εισαγγελίας σε βάρος 4 οπαδών, και η είδηση που αποκαλύπτει σήμερα η “Live Sport” είναι ότι ο Μπάγεβιτς όχι μόνο δεν έχει σκοπό να καταθέσει, αλλά έδωσε και εντολή στον Βασίλη Δημητριάδη να πάει στο δικαστήριο και “να καθαρίσει για τα παιδιά”. Είναι άγνωστο πάντως αν έχουν κλητευθεί ως μάρυρες, κάτι που αν συμβαίνει, θα δώσει την ευκαιρία στον γενικό αρχηγό της ΑΕΚ να προσέλθει στο δικαστήριο και να καταθέσει ως μάρτυρας πως δεν έγινε κάτι μεμπτό.

Η όλη στάση (ανωτερότητας) του Μπάγεβιτς, έτσι κι αλλιώς είχε διαφανεί από τότε. Το επεισόδιο στο γήπεδο της Καλλιθέας έγινε στις 7 Αυγούστου 2010 και ένα μήνα αργότερα (5 Σεπτεμβρίου) ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Νικητιάδης σε συνέντευξη στην “Καθημερινή” και μετά από σχετική ερώτηση που του έγινε είχε δηλώσει: “Ο κ. Μπάγεβιτς φερόμενος με μια αγνότητα δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη κανενός. Αυτό όμως δεν συμβάλλει στη δίωξη. Εάν θέλουμε να προάγουμε το άθλημα θα πρέπει να επιθυμούμε την ποινική δίωξη όσων έχουν δημιουργήσει τραγικά γεγονότα. Δεν του αποδίδω κακή πρόθεση. Πίστευε ότι αν δεν ζητούσε την ποινική δίωξη κανενός στην ουσία θα καταλάγιαζε το πάθος. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Αν ζητούσε την ποινική δίωξη επί τόπου μπορούσαν να συλληφθούν και να πάνε στο αυτόφωρο κάποιοι άνθρωποι και επί τόπου να έχουμε μια διαφορετική κατάσταση. Εξ αυτού του λόγου σήμερα σχηματίζεται δικογραφία και οι κύριοι αυτοί θα οδηγηθούν εκεί που πρέπει. Η στάση του Μπάγεβιτς δεν βοήθησε στο να έχουμε αυτόφωρη διαδικασία”.

Κατά πληροφορίες η κίνηση του Μπάγεβιτς να μην στραφεί εναντίον των οπαδών και η βούληση του να γίνει κινήσεις ώστε να απαλλαγούν από τις κατηγορίες, σε μερίδα οπαδών της ΑΕΚ εκτιμήθηκε ως “αντρίκεια στάση”».

Σχετικά άρθρα