Muffins με μπανάνα και μέλι

<h3 class="blue">Υλικά</h3>
<ul>
<li class="ingredient">90γρ. ζάχαρη κρυσταλλική</li>
<li class="ingredient">270γρ. αλεύρι μαλακό</li>
<li class="ingredient">15γρ. μπέικιν πάουντερ</li>
<li class="ingredient">150γρ. γάλα πλήρες</li>
<li class="ingredient">100γρ. μέλι</li>
<li class="ingredient">3 αβγά</li>
<li class="ingredient">75γρ. βούτυρο αγελάδος</li>
<li class="ingredient">3 μπανάνες</li>
<li class="ingredient">χυμό από 2 λεμόνια</li>
<li class="ingredient">50γρ. καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)</li>
<li class="ingredient">αλάτι</li>
</ul>
<h3 class="blue">Διαδικασία</h3>
<div class="info-left-d">
<h4 class="red me-steps">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions">Κόβετε τις μισές μπανάνες σε μικρά κομμάτια και τις άλλες μισές σε ροδέλες και τις περιχύνετε με το χυμό λεμονιού.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions">Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα και το βούτυρο. Στο μίξερ και σε μεσαία ταχύτητα χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να διογκωθούν ελαφρώς.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 3</h4>
<p class="instructions">Προσθέτετε στα αβγά το μίγμα γάλα-βουτύρου, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, λίγο αλάτι, τα κομματάκια μπανάνας και το μέλι και ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ. Αφήνετε το μίγμα στην άκρη για 15 λεπτά.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 4</h4>
<p class="instructions">Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε τις θήκες από ένα ειδικό ταψάκι για muffins και μοιράζετε εκεί το μίγμα. Τοποθετείτε ροδέλες μπανάνας στην επιφάνεια κάθε muffin, αν θέλετε, πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο καρύδι και ψήνετε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά.</p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions">http://www.olivemagazine.gr/</p>
</div>

Σχετικά άρθρα