Φωλιές πατάτας με τυρί και με μπέικον

<div class="ingredients">
<h3 class="field-label">Συστατικά:</h3>
<div class="field field-name-field-recipe-ingredients field-type-text-long field-label-hidden">
<div class="field-items">
<div class="field-item even">
<p>8 πατάτες με την φλούδα σε ανάλογο μέγεθος<br />αλάτι και πιπέρι<br />1/4 φλ. ελαιόλαδο<br />8 κ.σ. λιωμένο βούτυρο<br />1 1/2 φλ. τυρί τριμμένο που λιώνει καλά της επιλογής σας<br />16 φέτες μπέικον<br /> </p>
</div>
</div>
</div>
<div class="ingredients-right"> </div>
</div>
<div class="advertisement_area_1"> </div>
<div class="procedure">
<h3 class="field-label">Οδηγίες:</h3>
<div>
<p>Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 <span>ο</span> βαθμούς C.<br />Πλένουμε καλά και τρίβουμε με σύρμα τις πατάτες. Στεγνώνουμε καλά.<br />Αλοίφουμε καλά όλες τις πατάτες με το λάδι.<br />Ψήνουμε στον φούρνο για 30-40 λεπτά ανάλογα την ποιότητα και την ηλικία τους.<br />Εν τω μεταξύ ψιλοκόβουμε το μπέικον και το τσιγαρίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι.<br />Βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο, και μόλις κρυώσουν λίγο, τις κόβουμε εγκάρσια στην μέση.<br />Με το εργαλείο που αφαιρούμε το παγωτό ή ένα μεγάλο κουτάλι αφαιρούμε όλη τη ψίχα και την κρατάμε για άλλη χρήση.<br />Έτσι μένει μόνο η φλούδα που θα λειτουργήσει σαν φωλιά. Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο τις φωλιές γύρω γύρω.<br />Τις ακουμπάμε με την εξωτερική πλευρά προς τα πάνω και ψήνουμε για 5 λεπτά .<br />Τις αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά. <br />Γεμίζουμε με τυρί και μπέικον και βάζουμε πάλι στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και ροδοκοκκινίσει το μπέικον.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p>http://www.gourmed.gr/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα