Πιτάκια με ανθότυρο και φέτα! thumbnail

Πιτάκια με ανθότυρο και φέτα!


Συστατικά:





 


Για τη ζύμη



2 φλιτζάνια ζεστό γάλα
1 φακελάκι ξερή μαγιά
4-5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
(αν προτιμάτε, χρησιμοποιήστε έτοιμο φύλλο)


Για τη γέμιση



½ κιλό φρέσκο ανθότυρο
160 γρ φέτα θρύμμα
1 μεγάλο αβγό ελαφρά χτυπημένο
ψιλοκομμένη μέντα σε ποσότητα ανάλογη με τη γεύση που θέλετε


Για το τηγάνισμα



2-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο





 




Οδηγίες:



 



  • Βάζετε το ζεστό γάλα σε ένα μπολ και διαλύετε μέσα τη μαγιά.

  • Τη σκεπάζετε και την αφήνετε για 10 λεπτά σε ζεστό μέρος. Την ανακατεύετε με ένα φλιτζάνι αλεύρι και με το αλάτι.

  • Συνεχίζετε να προσθέτετε το αλεύρι σε δόσεις μισού φλιτζανιού, ανακατεύοντας με μια ξύλινη σπάτουλα ώσπου να αρχίσει να σχηματίζεται μια μαλακή ζύμη. Ζυμώνετε επί 10 λεπτά.

  • Η ζύμη θα αρχίσει να κολλάει. Τη σκεπάζετε και την αφήνετε να «ξεκουραστεί» σε ένα ζεστό μέρος για μία ώρα.

  • Η ζύμη θα φουσκώσει και θα γίνει σαν σφουγγάρι.

  • Εν τω μεταξύ, αναμειγνύετε τα τυριά, τα αβγά και τη μέντα.

  • Για να κάνετε τα πιτάκια, ζεσταίνετε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι που έχετε βάλει σε μέτρια φωτιά.

  • Έχετε κοντά σας ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο. Παίρνετε μία μπάλα ζύμη και την ανοίγετε φύλλο, όσο πιο λεπτό γίνετε.

  • Σκεπάζετε τα φύλλα με ένα πανί, ώστε να μην ξεραθούν.

  • Κόβετε το κάθε φύλλο σε λωρίδες πλάτους 7 και μήκους 40 εκατοστών περίπου.

  • Βάζετε στην άκρη της κάθε λωρίδας μία κουταλιά της σούπας γέμιση και την τυλίγετε τριγωνικά.

  • Βουτάτε στο λάδι τα ακροδάχτυλά σας και πιέζετε τις πλευρές του τριγώνου ώστε να κολλήσουν καλά.

  • Το βάζετε στο καυτό λάδι και το τηγανίζετε 3 με 4 λεπτά. Γυρίζετε το πιτάκι με μια σπάτουλα και το τηγανίζετε κι από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει.

  • Το βγάζετε από το λάδι με μια τρυπητή σπάτουλα και το στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας.

  • Συνεχίζετε, αντικαθιστώντας το λάδι κάθε 5 ή 6 πιτάκια. Σερβίρονται ζεστά.


 


 


 


http://www.gourmed.gr/



[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X