Αντσελότι: «Κάναμε καλό παιχνίδι…»

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε τελικά να φτάσει στη νίκη με 1-0 εντός έδρας κόντρα στην Ατλέτικο με γκολ στο 88’ από τον Ερνάνες (Τσιτσαρίτο) και έτσι πέρασε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αποτέλεσμα που φυσικά ικανοποίησε τον Κάρλο Αντσελότι… Ο τεχνικός της «βασίλισσας» ανέφερε πως η ομάδα του έπαιξε πολύ καλό παιχνίδι! Ο «χρυσός» σκόρερ των «μερένχες» αφιέρωσε το γκολ σε όσους τον πίστεψαν, αποκάλυψε ότι ήξερε πως θα είναι βασικός στον αγώνα! Από την πλευρά του ο Ντιέγκο Σιμεόνε παρουσιάστηκε υπερήφανος για τους παίκτες του…   

«Παίξαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού από την αρχή με καλή κατοχή. Εμείς δεν τους δώσαμε την ευκαιρία να αντεπιτεθούν. Ήμασταν αρκετά καλοί και στις στημένες φάσεις και βρήκαμε λύσεις», είπε αρχικά ο Κάρλο Αντσελότι.
Όσον αφορά στην κόκκινη που είδε ο Αρντά Τουράν, τόνισε: «Είναι δύσκολο να παίζει με 10 ποδοσφαιριστές. Δεν ξέρω αν ήταν σωστή ή όχι η αποβολή, αλλά ο διαιτητής αυτό αποφάσισε. Ήταν ένα παιχνίδι με ένταση, με τους ποδοσφαιριστές να μη ξεφεύγουν στιγμή».
Για το αν προτιμάει κάποιον για αντίπαλο στα ημιτελικά, υπογράμμισε: «Εμείς θα προσπαθήσουμε, δεν είναι εύκολο, όπως και πέρσι δεν ήταν. Όταν είσαι στα ημιτελικά, μπορούν να συμβούν τα πάντα. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό, με όποιον και αν πέσουμε».

«Ήταν ένα τοπικό ντέρμπι και τα πιο πρόσφατα δεν ήταν τυχερά για τη Ρεάλ μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή η νίκη είναι για όλους», είπε ο Τσιτσαρίτο και συνέχισε: «Η νίκη είναι για τον κόσμο, τους οπαδούς. Αποδείχτηκε πως ήταν η σειρά μου να σκοράρω όμως η νίκη ήταν για όλους μας και το γκολ είναι για όλους τους ανθρώπους που είχαν πίστη σε μένα, τους συμπαίκτες μου και την οικογένειά μου. Το γκολ μου είναι αφιερωμένο σε όλους αυτούς. Είναι σίγουρα το πιο σημαντικό που έχω πετύχει γιατί αυτό που μετράει είναι το παρόν. Έχω πετύχει και άλλα σημαντικά γκολ στην καριέρα μου αλλά αυτά που μετρούν είναι αυτά που πετυχαίνω τώρα. Το αποψινό γκολ θα μου δώσει αυτοπεποίθηση. Ήταν σπουδαία η ασίστ που μου έβγαλε ο Κριστιάνο».
Σε ερώτηση για το αν του έκανε έκπληξη το γεγονός πως βρέθηκε στο αρχικό σχήμα (σ.σ. τραυματίας ο Καρίμ Μπενζεμά) αλλά και για την μετατόπιση του Σέρχιο Ράμος στο χώρο της μεσαίας γραμμής (σ.σ. κάλυψε το κενό του τραυματία Μόντριτς), υπογράμμισε: «Ο προπονητής μου είχε πει λίγες ημέρες πριν ότι θα έπαιζα. Μου είπε απλά να συνεχίσω αυτό που κάνω και να είμαι προετοιμασμένος. Δεν ήξερα τα σχέδια του προπονητή να αλλάξει θέση στον Ράμος. Είναι κάποια πράγματα που μένουν εντός των τειχών των αποδυτηρίων».
Ερωτηθείς για την Ατλέτικο, αλλά και την προσεχή αντίπαλο της Ρεάλ στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, επισήμανε: «Η Ατλέτικο είναι αξιοπρεπής αντίπαλος. Ευχαριστώ το Θεό που ήμασταν εμείς νικητές αυτή τη φορά. Για να κατακτήσεις το Τσάμπιονς Λιγκ πρέπει να είσαι σε θέση να κερδίζεις όλες τις ομάδες».

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε έδωσε συγχαρητήρια στη Ρεάλ για την πρόκριση, λέγοντας ακόμα πως μπορεί να πάει σπίτι του χαρούμενος από τη στιγμή που οι παίκτες της Ατλέτικο έδωσαν τα πάντα στο γήπεδο.
«Φεύγω από το γήπεδο όντας υπερήφανος για την ομάδα μου. Για μία ακόμα φορά ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί στο Τσάμπιονς Λιγκ, που είναι μία πολύ δύσκολη διοργάνωση. Είμαι σίγουρος ότι έχω μία ομάδα από άνδρες, μία ομάδα που δουλεύει σκληρά. Μπορεί να παίξουμε σε κάποιο ματς καλά και σε κάποιο άλλο άσχημα όμως είμαι πολύ υπερήφανος για τους παίκτες και για το γεγονός πως είμαι προπονητής τέτοιων ποδοσφαιριστών που έδωσαν απόψε αυτό που έδωσαν», τόνισε ο τεχνικός της Ατλέτικο…
Ερωτηθείς για το αγωνιστικό κομμάτι του μεγάλου αγώνα είπε: «Νομίζω πως αντιμετωπίσαμε δυσκολίες στα πρώτα δέκα λεπτά, ειδικά στο να κρατήσουμε τη μπάλα απέναντι στην ένταση με την οποία ξεκίνησαν το παιχνίδι τους. Στη συνέχεια νομίζω πως το παιχνίδι ήταν περισσότερο ισορροπημένο. Είχαν πολύ περισσότερο τη μπάλα στα πόδια τους αλλά καλύψαμε πολύ καλά το χώρο. Ήμασταν ακριβώς εκεί που έπρεπε να είμαστε. Τις λίγες φορές που καταφέρεαμε να κρατήσουμε τη μπάλα, καταφέραμε να βρούμε τον φουλ-μπακ και η παρουσία του Κόκε στο χώρο του κέντρου ήταν πολύ σημαντική.
Όταν ήμουν μικρό παιδί είχα διδαχθεί πως πρέπει να παλεύεις σε κάθε ματς και έτσι όταν έδινα τα πάντα και έχανα, μπορούσα να πάω σπίτι μου χαρούμενος. Όταν η ομάδα σου δουλεύει όπως έκαναν απόψε οι παίκτες μου δεν υπάρχουν καθόλου αρνητικά συναισθήματα.
Νομίζω πως αρκετοί προπονητές ζηλεύουν που έχω παίκτες που τρέχουν για 90 λεπτά παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν μπροστά τους. Δίνουμε συγχαρητήρια στη Ρεάλ επειδή έπαιξαν πολύ καλά και πέτυχαν ένα σπουδαίο γκολ».

Σχετικά άρθρα