Μάχη… στη Βουλή για τον Μέσι

Στην Ισπανία συνεχίζει να απασχολεί το σκάνδαλο με την φοροδιαφυγή του Λιονέλ Μέσι και του πατέρα του και το θέμα απασχόλησε μάλιστα την Βουλή, όπου είχαμε «πόλεμο»! Συγκεκριμένα, ο Ισπανός πολιτικός Αλμπέρτο Γκαρθόν κατηγόρησε τον υπουργό οικονομικών της χώρας για ειδική μεταχείριση στην περίπτωση του Αργεντινού άσου, ζητώντας ουσιαστικά τη φυλάκιση του αστέρα της Μπαρτσελόνα…  

«Σ’ αυτή τη χώρα, αν το όνομα σου είναι Μέσι και πληρώσεις όσα χρήματα θες για να διαπραγματευθείς μαζί του (σ.σ. εννοεί τον υπουργό), τότε δεν πας στη φυλακή. Αυτό δεν είναι δικαιοσύνη, είναι ανάξιο αναφοράς», είπε χαρακτηριστικά ο Αλμπέρτο Γκαρθόν και στη Βουλή υπήρξε μεγάλη κόντρα… Με τον τελευταίο να κάνει λόγο για ειδική μεταχείριση στον παίκτη με ευθύνη του υπουργού οικονομικών της χώρας.

Να αναφέρουμε ότι ο Λιονέλ Μέσι δεν έχει… τελειώσει με την συγκεκριμένη υπόθεση και σύντομα αναμένεται να παρουσιαστεί εκ νέου στα δικαστήρια. Η φοροδιαφυγή απασχολεί έντονα την πολιτική σκηνή της χώρας, καθώς και η Ισπανία αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Στην συγκεκριμένη υπόθεση εμπλέκεται και ο πατέρας του διεθνή άσου. Ο Μέσι έχει παρουσιαστεί στο δικαστήριο και έχει καταβάλλει χρήματα (το συνολικό ποσό που φέρεται να έχει αποκρύψει η πλευρά του ποδοσφαιριστή ξεπερνά τα 5 εκ. ευρώ), ενώ πριν από καιρό υπήρχαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο παίκτης είχε παράπονα από την στάση της Μπαρτσελόνα στο όλο θέμα. Τότε που κυκλοφορούσαν σενάρια πως θα αφήσει τελικά τους «μπλαουγκράνα» για άλλες… πολιτείες!

Σχετικά άρθρα