Η «Σταχτοπούτα» χορεύει στη Λυρική  thumbnail

Η «Σταχτοπούτα» χορεύει στη Λυρική

Αναβίωση για ένα σπανίως παιζόμενο μπαλέτο του Γιόχαν Στράους του νεότερου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.


Δεν είναι ευρέως γνωστό. Πολύ λίγοι γνωρίζουν ότι στο τέλος της ζωής του ο Γιόχαν Στράους ο νεότερος, ο οποίος έγινε γνωστός ως ο «βασιλιάς του βαλς» χάρη στις ευφάνταστες μελωδίες του, συνέθεσε και μουσική για ένα μπαλέτο, τη «Σταχτοπούτα». Ο συνθέτης πέθανε το 1899 και δεν πρόλαβε να δει την πρεμιέρα του έργου του που δόθηκε το 1901. Το 1999, ο Διευθυντής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ρενάτο Τζανέλλα χορογράφησε το έργο για το περίφημο Μπαλέτο της Κρατικής Όπερας της Βιέννης, ενώ το 2013 η χορογραφία του παρουσιάστηκε στο Θέατρο Κολόν της Αργεντινής. Πρόκειται για την ίδια χορογραφία που, ειδικά επεξεργασμένη για το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Σκηνικά – κοστούμια: Κριστιάν Λακρουά. Συμμετέχουν η Ορχήστρα, οι Α’ Χορευτές, οι Σολίστ, οι Κορυφαίοι και το Corps de Ballet της ΕΛΣ.Info


24 Απριλίου 2015
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη , Αθήνα
Τηλ.: 2107282333
Και 25, 26, 28, 29, 30 Απριλίου. Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη. Ώρα έναρξης: 20.00. Εισιτήρια: Διακεκριμένη – Κανονικό 60€, Α Ζώνη – Κανονικό 40€, Β Ζώνη – Κανονικό 30€, Γ Ζώνη – Κανονικό 15€, Φοιτητικό 10€, Παιδικό 10€.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X