Clasico… μόνο στον τελικό του ChL!

Οι “τιτανομαχίες” στα ημιτελικά του Champions League ήταν δεδομένες πριν τη σημερινή κλήρωση. Η… μοναδική είδηση μετά από τη διαδικασία στη Νιόν της Ελβετίας είναι πως Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα θα βρεθούν… μόνο στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης αφού η “Βασίλισσα” θα αντιμετωπίσει την Γιουβέντους και οι “Μπλαουγκράνα” θα “μονομαχήσουν” με την Μπάγερν Μονάχου του Πεπ Γκουαρντιόλα. Στις 5/6 Μαΐου οι πρώτοι αγώνες και στις 12/13 του ίδιου μήνα οι ρεβάνς. Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου με τυπικά γηπεδούχο το νικητή του ζευγαριού Γιουβέντους – Ρεάλ Μαδρίτης. 
Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου έχουν συναντηθεί συνολικά 8 φορές, αρχής γενομένης από το 1996. Η πιο πρόσφατη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων ήταν στα ημιτελικά της σεζόν 2012-13 όταν οι Βαυαροί νίκησαν με 4-0 στο Μόναχο και 3-0 στο “Καμπ Νου”. 
Οι ευρωπαϊκές μονομαχίες μεταξύ της Γιουβέντους και της Ρεάλ Μαδρίτης ξεκινούν το 1962 όταν οι Ισπανοί προκρίθηκαν από τα προημιτελικά σε τρίτο ματς με 3-1.  Οκτώ νίκες έχουν πανηγυρίσει οι Μαδριλένοι έναντι επτά των “μπιανκονέρι”. 
Τα ζευγάρια των ημιτελικώνΜπαρτσελόνα – Μπάγερν ΜονάχουΓιουβέντους – Ρεάλ Μαδρίτης
Πάβελ Νέντβεντ (Γιουβέντους): «Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στα ημιτελικά μετά από 12 χρόνια. Είχα αγωνιστεί στο τελευταίο ματς κόντρα στη Ρεάλ (2002-03). Θα είναι συναρπαστικά τα ματς».
Εμίλιο Μπουντραγκένιο (Ρεάλ Μαδρίτης): «Θα είναι δύσκολος ημιτελικός. Συγχαρητήρια στην Γιουβέντους και θα είναι μεγάλη τιμή για τη Ρεάλ. Αν επιστρέψουν κάποιοι παίκτες από τους τραυματισμούς θα είναι καλύτερα για εμάς αλλά έτσι κι αλλιώς θα είναι δύσκολο».

Σχετικά άρθρα