Μπαστούνια σφολιάτας με πιπεριά φλωρίνης και φέτα

<div class="ingredients">
<div class="title"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας</li>
</ul>
<p><strong>Για τη γέμιση</strong></p>
<ul>
<li>300 γρ φέτα</li>
<li>300 γρ ανθότυρο</li>
<li>200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε κύβους 1×1εκ.</li>
<li>10 π.ιπεριές Φλωρίνης από βάζο κομμένες σε λεπτές φέτες</li>
<li>1 αβγό και 1 κρόκο για το άλλειμα</li>
<li>πιπέρι</li>
<li>1 πρέζα αλάτι</li>
<li>θυμάρι ξερό</li>
<li>σουσάμι ή λιναρόσπορο για πασπάλισμα</li>
</ul>
<p> </p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></span></p>
<div class="text">
<ul>
<li>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.</li>
<li>Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση θρυμματίζοντας τη φέτα και το ανθότυρο.</li>
<li>Παίρνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Απλώνουμε σε τρια σημεία ίσης απόστασης τη γέμιση αφήνοντας 2 δάχτυλα από τις άκρες και μεταξύ τους σχηματίζοντας λωρίδες.</li>
<li>Με ένα πινέλο αλλείφουμε τις άκρες και τα κενά με λίγο νερό.</li>
<li>Τοποθετούμε από πάνω το άλλο φύλλο σφολιάτας και με τη βοήθεια του πλάστη πιέζουμε τις άκρες και τα κενά ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους.</li>
<li>Με ένα μαχαίρι κόβουμε οριζόντια την κάθε λωρίδα και τις μεταφέρουμε σε δυο ταψιά που έχουμε βάλει λαδόκολλες πάνω στις οποίες  έχουμε πασπαλίσει λίγο αλεύρι.</li>
<li>Αλείφουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου τον κρόκο αραιωμένο με πολύ λίγο νερό το κάθε μπαστούνι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.</li>
<li>Ψήνουμε στο φούρνο 45 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν τα ρολλά και να έχει ψηθεί η σφολιάτα. </li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p>http://akispetretzikis.com/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα