Απόλαυση δίχως ενοχές: Ελαφριά πανακότα με 165 θερμίδες

<p><span><strong>Υλικά για 8 μερίδες</strong></span></p>
<p> </p>
<ul>
<li>400 ml κρέμα γάλακτος με 3-5% λιπαρά</li>
<li>3 φλιτζάνια γάλα άπαχο 0%</li>
<li>4 φακελάκια ζελατίνη</li>
<li>4 κουταλιές λικέρ</li>
<li>4 κουταλιές υποκατάστατο ζάχαρης</li>
<li>1 φακελάκι βανίλια</li>
<li>500 γρ. Φράουλες κομμένες</li>
<li>2 κουταλιές ζάχαρη</li>
<li>λίγο μπράντι</li>
</ul>
<p> </p>
<p><span><strong>Εκτέλεση:</strong></span></p>
<p>Ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 3 φακελάκια ζελατίνη. Ανακατεύουμε καλά, προσέχοντας να μην βράσει το μείγμα.</p>
<p>Λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη βανίλια, το λικέρ και το τέταρτο φακελάκι ζελατίνη.</p>
<p>Το αφήνουμε για ένα λεπτό ακόμη και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφού κρυώσει λίγο, προσθέτουμε το υποκατάστατο ζάχαρης και το μοιράζουμε σε μπολάκια.</p>
<p>Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες ώσπου να πήξει η πανακότα.</p>
<p>Βάζουμε τα κομματάκια φράουλας με τις 2 κουταλιές ζάχαρη και το μπρ΄ντι σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, για 10-15 λεπτά ώσπου να λιώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Η σως είναι έτοιμη και μπορούμε να τη ρίξουμε πάνω από την πανακότα πριν τη σερβίρουμε.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p>http://www.shape.gr/</p>

Σχετικά άρθρα