Πώς θα συναντήσεις τον Μεγάλο έρωτα της ζωής σου thumbnail
Μπορείς να βρεις τον άνθρωπο που Θέλεις, μόνο όταν έχεις σταθερά στο νου σου τα χαρακτηριστικά που θέλεις να έχει. Όσο περισσότερο συγκενΑν υΠοκριθείς και λειτουργείς με στοιχεία χαρακτήρα που δεν έχεις, τότε θα οικοδομήσεις τη σχέση σου με θεμέλιο το ψέμα. Από σένα, λοιπόν, εξαρτάται αν θέλεις να θεμελιώσεις τη σχέση σου με ψέματα ή με την ειλικρίνεια και την αλήθεια. Ερώτηση:τρώνεσαι σ' αυτό το στόχο, τόσο πιο σύντομα θα τον συναντήσεις.

Πώς θα συναντήσεις τον Μεγάλο έρωτα της ζωής σου

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ 


Μπορείς να βρεις τον άνθρωπο που Θέλεις, μόνο όταν έχεις σταθερά στο νου σου τα χαρακτηριστικά που θέλεις να έχει. Όσο περισσότερο συγκεντρώνεσαι σ' αυτό το στόχο, τόσο πιο σύντομα θα τον συναντήσεις.


Για να τον κρατήσεις όμως χρειάζεται να είσαι ο εαυτός σου.


Είναι απαραίτητο για σένα. να αγαπήσει αυτό που είσαι. Αν ο σύντροφός σου γοητευτεί με το ψέμα, θα απογοητευτεί όταν αποκαλυφθεί η αλήθεια.


Αν υποκριθείς και λειτουργείς με στοιχεία χαρακτήρα που δεν έχεις, τότε θα οικοδομήσεις τη σχέση σου με θεμέλιο το ψέμα. Από σένα, λοιπόν, εξαρτάται αν θέλεις να θεμελιώσεις τη σχέση σου με ψέματα ή με την ειλικρίνεια και την αλήθεια.


Ερώτηση:


Αν κατά την ομολογία του συζύγου μου. του καλύπτω αυτά που θέλει από μια γυναίκα, αλλά διαπιστώνω ότι έχει εξωσυζυγικές σχέσεις. Πού οφείλεται αυτό:


Δεν είναι ειλικρινής, όταν μου λέει ότι του καλύπτω τις ανάγκες του ή μου το λέει για να μου ρίξει στάχτη στα μάτια:


Απάντηση: Οι περισσότεροι άντρες έχουν συνηθίσει να εκτονώνονται σεξουαλικά με γυναίκες που πληρώνονται γι' αυτό. Έχουν συνηθίσει, λοιπόν, να πηγαίνουν με μεγάλη ευκολία με πολλές γυναίκες χωρίς όμως να δένονται με τις γυναίκες αυτές συναισθηματικό. Αν ο σύζυγός σου έχει αποκτήσει τη συνήθεια να επιβεβαιώνεται ερωτικό με διαφορετικές γυναίκες, όσο και να τον καλύπτεις ερωτικά, θα πάει και με κόποια άλλη. Έτσι για να αισθανθεί ότι είναι άντρας και στο τετράδιο των επιτυχιών του έγραψε μια γυναίκα ακόμη


Μια άλλη παράμετρος που χρειάζεται να λάβεις υπόψη σου είναι ότι οι περισσότεροι γονείς μεγαλώνουν τα αγόρια τους με τον προγραμματισμό ότι ο άντρας για να είναι άντρας πηγαίνει με πολλές γυναίκες. Όταν ένας άντρας είναι άψογος μαζί με τη σύντροφο/ σύζυγό του και της καλύπτει αυτά που θέλει, τότε η πολυγαμική ερωτική του  συμπεριφορά δεν τον οδηγεί στη διάλυση του γάμου του.


Ερώτηση: Μπορεί μια σχέση να βασίζεται στον οίκτο: Δηλαδη να ένουμε σε μια σχέση επειδή λυπόμαστε τον άλλον:


Απάντηση: Σε κάθε σχέση που δημιουργούμε μερικές φορές χάνουμε το λόγο ή στόχο για τον οποίο τη δημιουργήσαμε και παίζουμε διάφορους ρόλους συνειδητό ή ασυνείδητα.


Μας αρέσει λοιπόν να παίζουμε το ρόλο της μητέρας, του πατέρα της νοσοκόμου, του φιλάνθρωπου, του ιππότη και τόσους άλλους που δεν σκεφτόμαστε απλά να παίζουμε το ρόλο του συντρόφου


Την απάντηση στο ερώτημα που έθεσες θα την δώσεις μόνος σου αν σκεφτεις:


Τη σχέση αυτή τη δημιούργησα για να παίζω κάποιον άλλο ρόλο από αυτόν του συντρόφου ή για να απολαμβάνουμε ο ένας τη συντροφιά του άλλου;


Οταν απαντήσεις σ' αυτή την ερώτηση, αυτόματα θ' αποφασίσεις αν θέλεις να μένεις σε μια τέτοια σχέση.


Ερώτηση: Μια ερωτική σχέση μπορεί να είναι επιτυχημένη και να έχει διάρκεια όταν σ' αυτήν υπερισχύουν τα πνευματικά ενδιαφέροντα, η νοητική έλξη, η χημεία, η σύμπνοια, αλλά δεν υπάρχει η σεξουαλική χημεία;


Απάντηση: Μια ερωτική σχέση στηρίζεται πρώτα στην ερωτική χημεία και μετά σε όλα τ' άλλα. Αν δεν υπάρχει η ερωτική χημεία δεν είναι ερωτική η σχέση, αλλά φιλική.


Μια ερωτική σχέση μπορεί να μεταλλαχτεί και να είναι μόνο συντροφική. σν και οι δύο σύντροφοι/ σύζυγοι, αφού πέρασαν το ερωτικό στάδιο, αποφασίζουν από κοινού να στρέψουν την προσοχή τους σε άλλα ενδιαφέροντα, πνευματικά ή νοητικά, με αποτέλεσμα η ερωτική τους έλξη να ατονήσει.


Κείμενο του Σάββα Σιδέρη- σύγγραμμα Δυναμικός τρόπος ζωής 


 [fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X