Πεπ: «Η Μπάρτσα είναι το… σπίτι μου»!

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα είναι το κεντρικό πρόσωπο στις αναμετρήσεις της Μπάγερν Μονάχου με τη Μπαρτσελόνα για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς ο τεχνικός των Βαυαρών θα αντιμετωπίσει την πρώην αγάπη του (όπως και ο Τιάγκο Αλκάνταρα). Ο Ισπανός προπονητής παραδέχτηκε πως αυτά τα παιχνίδια θα είναι ξεχωριστά για τον ίδιο, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την πρώην ομάδα του και για τον Λουίς Ενρίκε. Ο τελευταίος αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα των δύο αναμετρήσεων της Μπαρτσελόνα με τη Μπάγερν και χαρακτήρισε κορυφαίο προπονητή τον Πεπ Γκουαρδιόλα…
 
«Πάντα αντιμετωπίζεις μεγάλες ομάδες στα ημιτελικά αυτής της διοργάνωσης. Πέρυσι αντιμετωπίσαμε τη Ρεάλ, φέτος είναι η Μπαρτσελόνα. Έχω πολύ σεβασμό απέναντί τους. Είμαι χαρούμενος που θα έχω την ευκαιρία να τους αντιμετωπίσω κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, δεν είναι όμως τίποτα παραπάνω από δύο ματς ποδοσφαίρου», ανέφερε αρχικά ο Πεπ Γουαρδιόλα, σχολιάζοντας την κλήρωση.
Ο 45άχρονος τεχνικός στάθηκε στη συνέχεια με συγκίνηση για το ποδοσφαιρικό παρελθόν του, που είναι συνδεδεμένο με τη Μπαρτσελόνα… «Όλοι μπορούν να καταλάβουν πόσο ξεχωριστά είναι αυτά τα ματς για την ομάδα μου αλλά και για εμένα και τον Τιάγκο (Αλκάνταρα). Η Μπαρτσελόνα ήταν η ζωή μας. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στο Μόναχο αλλά ο λόγος που είμαι εδώ είναι πως κάποτε ήμουν στη Μπαρτσελόνα. Είναι φυσιολογικό αυτό το ματς να είναι ξεχωριστό.Η Μπαρτσελόνα είναι το σπίτι μου. Τι άσχημο μπορώ να πω; Μπορώ να πω άσχημη λέξη για την παλιά μου ομάδα και τους παλιούς μου παίκτες. Κατέκτησα πολλά τρόπαια μαζί τους. Τώρα έχουν νέο προπονητή αλλά συνεχίζουν να παίζουν όπως και πριν, με μεγάλη ταχύτητα στην επίθεση. Ο Λουίς Ενρίκε είναι σπουδαίο άτομο και προπονητής, είμαι χαρούμενος που θα συναντηθούμε», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Ο τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου ερωτηθείς για το αν θεωρεί καλύτερο για την ομάδα του που θα αντιμετωπίσει δύο φορές τη Μπαρτσελόνα, δηλαδή στα ημιτελικά και όχι μία στον τελικό, απάντησε: «Δεν είναι εύκολο ούτε σε ένα, ούτε σε δύο, ούτε σε τρία ματς. Πάντα θα είναι δύσκολα απέναντί τους καθώς πρόκειται για σπουδαία ομάδα. Ο τελικός δεν είναι το πιο σημαντικό ματς της σεζόν αλλά το ομορφότερο».

Ο Λουίς Ενρίκε είπε, από την πλευρά του, αρχικά: «Ο Πεπ είναι φίλος μου. Είναι ο καλύτερος προπονητής, για τα τρόπαια που έχει κατακτήσει και για τον τρόπο παιχνιδιού των ομάδων του». Στη συνέχεια στη σχετική συνέντευξη Τύπου επισήμανε: «Είναι ένα ξεχωριστό ματς εξαιτίας του Πεπ, για μένα και για τους παίκτες. Το παιχνίδι των δύο ομάδων στο “Καμπ Νόου” συνιστά ένα σπουδαίο ραντεβού για όλους τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα. Θα πάμε στα ματς με τη Μπάγερν με σκοπό να νικήσουμε εντός και εκτός έδρας, δεν αλλάζει τίποτα για μας όσον αφορά στον τρόπο προσέγγισης του αγώνα. Θα είναι ξεχωριστό το ματς με τη Μπάγερν, είναι η πρώτη φορά που θα αντιμετωπίσω τον Γουαρδιόλα και η πρώτη που θα αντιμετωπίσει εκείνος τη Μπάρτσα».
Ο 44άχρονος τεχνικός των «μπλαουγκράνα»… έσπευσε να ρίξει τους τόνους και ξεκαθάρισε ότι αυτό που βρίσκεται τώρα στο μυαλό του δεν είναι τα ματς με τη Μπάγερν αλλά το σαββατιάτικο τοπικό ντέρμπι με την Εσπανιόλ που είναι άκρως σημαντικό στη μάχη του τίτλου: «Για μας υπάρχει μόνο το ματς με την Εσπανιόλ που είναι ντέρμπι. Η έδρα της Εσπανιόλ είναι πάντα ένα εχθρικό μέρος για μας, γεγονός που νομίζω ότι μας εξυπηρετεί σε αυτή την καμπή του πρωταθλήματος». Η Μπαρτσελόνα μάχεται για το πρωτάθλημα, ενώ η Μπάγερν έχει… καθαρίσει τον τίτλο στην Γερμανία!

Σχετικά άρθρα