11 Μαρτίου 2023 | Rhodes Palace, Ρόδος

Βιωματικό δρώμενο με δωρεάν πρόσβαση για όλους.

Εκδήλωση για την ψυχική υγεία με θέμα
“Τι μας εμποδίζει να ζήσουμε μια ζωή με ευχαρίστηση;”

Ομιλητής: Σάββας Σαββόπουλος, Ψυχίατρος & Ψυχαναλυτής.

Συμμετέχουν η ψυχοθεραπεύτρια Βενετία Μπενέτη & η ηθοποιός Γεωργία Τσαγκαράκη.

Τι είναι τα
μαθήματα ζωής;

Μια εκδήλωση για την ψυχική υγεία με δωρεάν πρόσβαση για όλους. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μέσα από τις ομιλίες καταξιωμένων καθηγητών Ψυχολογίας & Ψυχιατρικής πως μπορούν να αγαπήσουν περισσότερο τον εαυτό τους, τους γύρω τους και τη ζωή. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα διερευνήσουμε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι γίνονται πιο ανθεκτικοί στις δυσκολίες της ζωής και θα μεταδώσουμε συναισθήματα όπως η ελπίδα, η αισιοδοξία και η αγάπη. 

Είναι σημαντικό να δούμε το πως θα θέλαμε να είναι από δω και πέρα η ζωή μας, να μοιραστούμε τα άγχη και τους φόβους μας, την οργή και τις αγωνίες μας, με πίστη στην αξία της ζωής.

Γιατί να δηλώσω συμμετοχή;

Για κατανοήσεις καλύτερα τη ζωή σου και να μάθεις πως θα διαχειριστείς τις αποτυχίες και τις απώλειες σου

Για να αγαπήσεις περισσότερο τη ζωή και να την απολαμβάνεις περισσότερο.

Για να καταλάβεις έστω και λίγο καλύτερα εσένα και τους γύρω σου.

Για να αντιληφθείς πως ένα σωματικό σύμπτωμα μπορεί να σχετίζεται με το πως αισθανόμαστε μέσα μας.

Πρόγραμμα εκδηλώσης

4:30μμ

Προσέλευση

5:00μμ

Καλωσόρισμα και ενημέρωση από την κα Άννα Δρούζα

5:15μμ

Εισήγηση από Σάββα Σαββόπουλο

6:00μμ

Ερωτήσεις κοινού 

6:30μμ

Βιωματικό δρώμενο Βενετία Μπενετή / Γεωργία Τσαγκαράκη

Σχεδιάσαμε τα Μαθήματα Ζωής γιατί...

Η πανδημία και τα προβλήματα που προκάλεσε, συνέβαλε στο να αυξηθούν τα περιστατικά βίας. Όπως έλεγε ο Angelus Silesius “το τριαντάφυλλο είναι χωρίς γιατί”. Στην ταραχώδη και βίαιη εποχή μας μπορούμε να πούμε οτι “το κακό είναι χωρίς γιατί”. Τα τελευταία χρόνια γίναμε μάρτυρες αύξησης των περιστατικών βίας μέσα στο σπίτι αλλά και έξω από αυτό. Οι υπάρχουσες δυσκολίες αυξάνουν την ενδοοικογενειακή βία. Η ωμή βία εκδηλώνεται εναντίον των γυναικών, των παιδιών και των συμπολιτών μας που είναι διαφορετικοί. Οι βιασμοί, η παιδεραστία και οι φόνοι γυναικών από συντρόφους τους, σόκαραν την κοινωνία μας.

Πως εκπαιδεύονται οι άνθρωποι να ελέγχουν τα επιθετκά τους ένστικτά;

Παραδόξως όμως η επιθετικότητα παρεισφρέει και εκεί που θεωρούμε ότι βασιλεύει ο έρωτας. Πολύ συχνά τα ζευγάρια στην καθημερινότητα τρώγονται. Έτσι εγκαθιστούν την βάση των περισσοτέρων σχέσεων στις μέρες μας που είναι οι σαδομαζοχιστικές σχέσεις. Πολλοί προτιμούν αυτή τη σχέση παρά το κενό της απουσίας ή της απώλειας…

Πάντα είχα την βαθύτερη επιθυμία να ξεφύγω από τα όρια της οθόνης της τηλεόρασης και του διαδικτύου και να έρθω σε επαφή με τους ανθρώπους από κοντά. Να αντικρίσω βλέμματα και πρόσωπα που διψούν για απαντήσεις σ’ αυτό που μας βασανίζει, για εξηγήσεις στο γιατί νιώθουμε έτσι, γιατί δεν αντέχουμε τη συνύπαρξη με άλλους ανθρώπους και ίσως κάποιες φορές δεν αρέσουμε και στον ίδιο μας τον εαυτό. Με τον ερχομό της πανδημίας του Covid οι ζωές μας δυσκόλεψαν περισσότερο και η ανάγκη να κρατηθούμε από κάπου συναισθηματικά έγινε πιο έντονη.

Σκέφτηκα ότι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι ν' απευθυνθούμε σε ανθρώπους που έχουν φωτίσει τη γλώσσα της ψυχής και έχουν βυθιστεί στα ευαίσθητα σημεία της. Τους θεραπευτές της ψυχής! Αυτούς που διαθέτουν το ταλέντο να μιλούν και να ακούμε αυτό που θα λέγαμε εμείς για τον εαυτό μας, γι' αυτό που μας συμβαίνει.

Κλείσε δωρεάν τη θέση σoυ

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου για να δεσμεύσεις μια απο τις περιορισμένες διαθέσεις θέσεις στην εκδήλωση μας. Ύστερα από την υποβολή των στοιχείων σου, θα λάβεις ένα επιβεβαιωτικό email εντός 24 ωρών. Θα χαρούμε να σε γνωρίσουμε από κοντά. 

Πληροφορίες Εκδήλωσης

Hμερομηνία: 11 Μαρτίου 2022

Ώρα έναρξης: 17:00 

Ώρα Προσέλευσης συμμετεχόντων: 16:30 

Ώρα λήξης: 20:00 

Τοποθεσία: Rhodes Palace, Λεωφ. Ηρακλειδών (Τριαντών), Ιξιά, Ρόδος, 851 00

Παρουσίαση: Άννα Δρούζα

Συμμετέχουν: Σάββας Σαββόπουλος, Ψυχίατρος & Ψυχαναλυτής, η ψυχοθεραπεύτρια Βενετία Μπενέτη και η ηθοποιός Γεωργία Τσαγκαράκη

Εγγραφές: Θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής στην εκδήλωση μας και σε όσους προσέλθουν στην εκδήλωση μας χωρίς να έχουν πραγματοποιήσει online κράτηση θέσης. Δεν εγγυόμαστε ωστόσο την εύρεση θέσης λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητας θέσεων. Σας προτρέπουμε προς αποφυγή πιθανής ταλαιπωρίας να προχωρήσετε σε άμεση online κράτηση της θέσης σας. 

Συχνές Ερωτήσεις

Η προσέλευση στο σεμινάριο είναι το Σάββατο, 11 Μαρτίου 2023 στις 4:30μμ στο ξενοδοχείο Ρόδος Palace, στην Χώρα της Ρόδου.

Το μόνο προαπαιτούμενο είναι η βούληση μας να μάθουμε πως μπορούμε να ζήσουμε μια καλύτερη  ζωή μας. 

Αν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε, παρακαλούμε να κάνετε εγγραφή ώστε να μας βοηθήσετε στην καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τη χορηγία του δημάρχου κ.Καμπουράκη και του Ρόδος Palace. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

 κύριος ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο καθηγητής Ψυχιατρικής κ.Σάββας Σαββόπουλος (link). Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος Άννα Δρούζα. Το βιωματικό δρώμενο επιμελούνται οι ψυχοθεραπεύτριες κύριες Βενετία Μπενετή και Γεωργία Τσαγκαράκη

Ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο καθηγητής Ψυχιατρικής κ.Σάββας Σαββόπουλος. Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος Άννα Δρούζα. Το βιωματικό δρώμενο επιμελούνται οι ψυχοθεραπεύτριες κύριες Βενετία Μπενετή και Γεωργία Τσαγκαράκη

Στόχος της εκδήλωσης και να μας ευαισθητοποιήσει και ενημερώσει και να προτείνει λύσεις πάνω στα προβλήματα που λίγο-πολύ αντιμετωπίζουμε όλοι μας, τα οποία όμως συνήθως δεν ξέρουμε να τα αποκωδικοποιήσουμε και να τα διαχειριστούμε. 

Όλοι μπορούμε να συμμετέχουμε στα πλαίσια της αυτογνωσίας.

Η προεγγραφή είναι απαραίτητη, καθώς μας βοηθάει να προγραμματίσουμε τις ποσότητες του συμπληρωματικού υλικού που θα διανεμηθεί κατά την δήλωση. Επίσης, μας δίνει τη δυνατότητα να σας ενημερώσουμε εγκαίρως, σε περίπτωση οποιασδήποτε μεταβολής μπορεί να προκύψει.  Είναι βεβαίως πιθανό να είμαστε σε θέση να δεχτούμε και λιγοστούς συμμετέχοντες χωρίς προεγγραφή εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα χώρου. 

Το ξενοδοχείο Ρόδος Palace διαθέτει δωρεάν χώρους στάθμευσης για όλους τους συμμετέχοντες. 

Η εκδήλωση θα μαγνητοσκοπηθεί και θα γίνει διαθέσιμη διαδικτυακά, μέσω αυτής της σελίδας, τις επόμενες μέρες μετά την διεξαγωγή του σεμιναρίου.