Αρχική / More / Αθλητικά / «Απόλυτη και προς πάσα κατεύθυνση η εφαρμογή του νόμου»
«Απόλυτη και προς πάσα κατεύθυνση η εφαρμογή του νόμου» thumbnail

"Απόλυτη και προς πάσα κατεύθυνση η εφαρμογή του νόμου"

Μετά από το τέλος της σύσκεψης στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ο Σταύρος Κοντονής έκανε λόγο για ειλικρινή και εποικοδομητική συζήτηση και επανέλαβε την πρόθεση της Κυβέρνησης να μην υπάρξει διατάραξη με τις διεθνείς Ομοσπονδίες.
"Η συζήτηση ήταν ειλικρινής, εποικοδομητική και παραγωγική. Από την πλευρά της κυβέρνησης διευκρινίστηκε στον εκπρόσωπο των διεθνών ομοσπονδιών ότι:
Πρώτον, για το θέμα του αυτοδιοίκητου ισχύει απολύτως η δήλωση που κατέθεσα στη Βουλή προχθές. Η δήλωσή μου μπορεί να περιληφθεί στην αιτιολογική έκθεση δηλαδή σε νομοθετικό κείμενο. Από τον εκπρόσωπο των διεθνών ομοσπονδιών ζητήθηκε να περιληφθεί, αν είναι δυνατόν, στο νόμο το συγκεκριμένο κείμενο. Απαντήσαμε ότι θα το εξετάσουμε και εφόσον εγκριθεί από το Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης, δήλωσα ότι δεν έχω αντίρρηση. Επομένως πιστεύω ότι ως προς αυτό το ζήτημα δεν πρέπει να υπάρχει… σκιά για τις προθέσεις της κυβέρνησης.
Δεύτερον, διευκρινίσαμε τη διαδικασία σχετικά με την κλήρωση τακτικών δικαστών για τη στελέχωση των πειθαρχικών δικαιοδοτικών οργάνων της ΕΠΟ. Ιδίως είχε αξία το γεγονός ότι διευκρινίσαμε ότι πρόκειται περί κληρώσεως και όχι ορισμού και δεύτερο ότι κάτι τέτοιο ισχύει και στις υπόλοιπες ομοσπονδίες μηδέ εξαιρουμένου του αθλήματος του μπάσκετ, όπου εκεί οι δικαστές της ΕΟΚ είναι στο πρώτο βαθμό Πρωτοδίκες και στο δεύτερο βαθμό Εφέτες. Συζητήθηκαν αναλυτικά όλα αυτά τα ζητήματα. Πιστεύω ότι ήρθησαν οι οποιεσδήποτε… σκιές υπήρχαν και μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει θετική κατάληξη.
Σε ένα σημείο, υπάρχει απόκλιση απόψεων. Σχετικά με τη δυνατότητα της ελληνικής κυβέρνησης, μετά από σοβαρά επεισόδια να προβαίνει ως διοικητικό μέτρο στον αποκλεισμό ελληνικών ομάδων από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Εκφράστηκαν οι απόψεις από τις διεθνείς ομοσπονδίες από τον κ. Ινφαντίνο και τους συνεργάτες του, όπως επίσης και οι δικές μας. Από την πλευρά μας καταθέσαμε και εναλλακτική πρόταση όσον αφορά αυτή τη διάταξη. Επειδή, δεν υπήρξε κατάληξη θα το συζητήσουμε περαιτέρω μέχρι την ψηφοφορία στην Ολομέλεια, αλλά νομίζω ότι η εναλλακτική πρόταση της κυβέρνησης και σε αυτό το σημείο, λύνει το πρόβλημα. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, αυτό που θέλω να υπογραμμίσω είναι ότι η απόφαση του υπουργού θα λαμβάνεται μετά από διαβούλευση με τις διεθνείς ομοσπονδίες. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συζήτηση. Ευχαριστώ τους εισηγητές των κομμάτων τα οποία προσήλθαν σήμερα σε αυτή την κρίσιμη συζήτηση και θεωρώ ότι πλέον η UEFA και η FIFA μπορούν με ασφάλεια να καταλήξουν σε συμπεράσματα, διότι άκουσαν με αυθεντικό τρόπο τις απόψεις της ελληνικής κυβέρνησης.
Η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται προς την κατεύθυνση να μην υπάρξει διατάραξη σε αυτό το σημείο, διότι πρώτα από όλα σκέφτεται την εθνική ομάδα και συγχρόνως όλους τους εργαζόμενους σε αυτόν τον κλάδο. Πρώτα απ’ όλους τους ποδοσφαιριστές, τους Έλληνες που εργάζονται εδώ και στο εξωτερικό αλλά και τους αλλοδαπούς που εργάζονται στη χώρα μας. Γι΄ αυτό εργαζόμαστε με αυτό το πάθος για να υπάρξει λύση, αλλά συγχρόνως να μη θιγεί ο βασικός πυρήνας του νομοθετήματος και από ότι βλέπετε οδεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Πάντως θέλω να πω σε όλους ότι τα μέτρα αυτά δεν θα κριθούν τώρα που θεσπίζονται, αλλά στην εφαρμογή τους. Και να γνωρίζουν όλοι ότι η εφαρμογή του νόμου θα είναι απόλυτη και προς πάσα κατεύθυνση. Για την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας η ισονομία και η ισοπολιτεία είναι γνώμονες άσκησης πολιτικής".

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X