Με… αλλαγές η Ουρουγουάη στο Κόπα Αμέρικα

Ο Όσκαρ Ταμπάρες ανακοίνωσε την προεπιλογή της εθνικής Ουρουγουάης για το Κόπα Αμέρικα της Χιλής το καλοκαίρι, και η κάτοχος θα έχει αλλαγές στη σύνθεσή της! Εκτός είναι ο τιμωρημένος Λουίς Σουάρες, ο Ντιέγκο Φορλάν που αποσύρθηκε κι άλλοι τρεις διεθνείς που έπαιξαν στο Μουντιάλ…
Ο Λουίς Σουάρες είναι τιμωρημένος με εννιά ματς (λόγω του επεισοδίου και το… δάγκωμα στον Τζιόρτζιο Κιελίνι στο Μουντιάλ της Βραζιλίας), τον Ντιέγκο Φορλάν που αποσύρθηκε από την εθνική ομάδα, αλλά και τους Ντιέγκο Λουγκάνο, Ντιέγκο Πέρες και Μαρτίν Κάσερες. Αυτοί οι παίκτες θα απουσιάζουν σε σχέση με την αποστολή του Μουντιάλ της Βραζιλίας.
Στην προεπιλογή είναι ο Κριστιάν Ροντρίγκες, ο οποίος ξεκίνησε τη σεζόν στην Ατλέτικο Μαδρίτης, το Γενάρη πήγε στην Πάρμα, αλλά λόγω των οικονομικών προβλημάτων έφυγε από την ιταλική ομάδα. Στη συνέχεια πήγε Γκρέμιο, από την οποία αποχώρησε μετά από δύο μήνες και τώρα, είναι χωρίς ομάδα (!).
Την προεπιλογή των 27 αποτελούν οι (οι 23 της αποστολής θα ανακοινωθούν την πρώτη ημέρα του Ιουνίου):
ΤερματοφύλακεςΦερνάντο Μουσλέρα (Γαλατάσαράι)Μαρτίν Σίλβα (Βάσκο)Ροντρίγκο Μουνιός (Λιμπερτάδ) ΑμυντικοίΜάξι Περέιρα (Μπενφίκα)Ματίας Αγκιρεγκαράι (Εστουδιάντες)Χοσέ Μαρί Χιμένες (Ατλέτικο Μαδρίτης)Ντιέγκο Γκοντίν (Ατλέτικο Μαδρίτης)Σεμπαστιάν Κοάτες (Σάντερλαντ)Εμιλιάνο Βελάσκες (Χετάφε)Γκαστόν Σίλβα (Τορίνο)Άλβαρο Περέιρα (Εστουδιάντες)Ματίας Κορούχο (Ουνιβερσιδάδ δε Τσίλε)Χόρχε Φούσιλε (Νασιονάλ) ΜέσοιΚαμίλο Μαγιάδα (Ρίβερ Πλέιτ)Άλβαρο Γκονσάλες ( Τορίνο)Κάρλος Σάντσες (Ρίβερ Πλέιτ)Αρέβαλο Ρίος (Τίγκρες)Ουάλτερ Γκαργκάνο (Νάπολι)Γκουσμάν Περέιρα (Ουνιβερσιδάδ δε Τσίλε)Νικολάς Λοδέιρο (Μπόκα Τζούνιορς)Κριστιάν Ροντρίγκες (χωρίς ομάδα)Χιορχιάν Ντε Αρασκαέτα (Κρουζέιρο) ΕπιθετικοίΝτιέγκο Ρολάν (Μπορντό)Χόναταν Ροντρίγκες (Μπενφίκα)Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)Κριστιάν Στουάνι (Εσπανιόλ)Αμπέλ Ερνάντες (Χαλ)
****Η εθνική ομάδα της Ουρουγουάης έχει συνολικά 15 Κόπα Αμέρικα και είναι κορυφαία σε κατακτήσεις. Στην επερχόμενη διοργάνωση συμμετέχει στο β’ όμιλο κι αντίπαλοί της θα είναι η Τζαμάικα (13/6, Αντοφαγκάστα), Αργεντινή (16/6, Λα Σερένα) και Παραγουάη (20/6, Λα Σερένα).

Σχετικά άρθρα