Αρχική / More / Αθλητικά / Υπό επιτήρηση για το αυτοδιοίκητο (η νέα επιστολή)
Υπό επιτήρηση για το αυτοδιοίκητο (η νέα επιστολή) thumbnail

Υπό επιτήρηση για το αυτοδιοίκητο (η νέα επιστολή)

Υπό επιτήρηση θέτουν την τήρηση του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ FIFA και UEFA με νέα επιστολή τους, στην οποία αναφέρεται ότι στο νόμο κατά της βίας φαίνεται να λαμβάνονται υπ όψη οι προτάσεις των διεθνών, ενώ ξεκαθαρίζεται ότι οποιαδήποτε περαιτέρω απόπειρα υπονόμευσης του αυτοδιοίκητου θα αντιμετωπιστεί με ισχυρή αντίσταση. Πρόκειται στην ουσία για προειδοποίηση των διεθνών προς την ελληνική πολιτεία που τίθεται υπό επιτήρηση για το μεγάλο νομοσχέδιο του Ιουνίου. 
Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το pamesports.gr το grexit απετράπη, αλλά σε κάθε περίπτωση η απάντηση των διεθνών δεν αποτελεί χάδι, παρά μια σαφή προειδοποίηση για τις επόμενες κινήσεις.
Το δελτίο τύπου και η επιστολή
Aπό την FIFA και την UEFA κοινοποιήθηκε προ ολίγου στην ΕΠΟ επιστολή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή. Την επιστολή υπογράφουν οι γενικοί γραμματείς της FIFA Ζερόμ Βάλκε και της UEFA Τζιάνι Ινφαντίνο και το πλήρες περιεχόμενό της είναι το ακόλουθο:
"Αγαπητέ κ. Κοντονή, Επιβεβαιώνουμε παραλαβή της επιστολής σας με ημερομηνία 8 Μαΐου 2015 με την οποία αποστείλατε στη FIFA και την UEFA αντίγραφο στην Ελληνική γλώσσα του προαναφερόμενου νόμου, όπως τελικά υιοθετήθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και μία μετάφραση στα Αγγλικά του Άρθρου 5 και Άρθρου 15 παρ.2. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι στην τελική εκδοχή του νόμου φαίνεται να λαμβάνονται υπόψη οι προτάσεις που προηγουμένως έγιναν από την FIFA και την UEFA. Συγχρόνως, και προς αποφυγή αμφιβολιών, θα επαναλάβουμε ότι κάθε περαιτέρω απόπειρα υπονόμευσης των νόμιμων αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα αντιμετωπιστεί με ισχυρή αντίσταση από τη FIFA και την UEFA. Σχετικώς, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι η FIFA και η UEFA θα παρακολουθούν στενά την εφαρμογή του νέου νόμου προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ανεξαρτησία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας διατηρείται σε κάθε χρονική στιγμή και σε συμφωνία με τις αντίστοιχες διατάξεις των Καταστατικών της FIFA και της UEFA. Σας ευχαριστούμε που λάβατε υπόψη σας τα παραπάνω και για τη συνεργασία σας σε αυτή τη διαδικασία".

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X