«20-25 γκολ στην Ελλάδα»

Στους ενδοιασμούς για τις επαφές που είχε ο Ολυμπιακός με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς λόγω της ηλικίας του, ο Ίλια Ίβιτς που χειριζόταν την υπόθεση είχε πει ότι στα 34 του ο Ντάρκο θα βάζει εύκολα 20-25 γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα. 
 
Ο Κοβάσεβιτς αποτέλεσε πράγματι επιθετική εγγύηση για τους ερυθρόλευκους στο διάστημα της παρουσίας του, παρότι αντιμετώπισε στο τέλος το πρόβλημα με την υγεία του. 
 
Δύο από τα γκολ του που έχω δει live θα μου μείνουν αξέχαστα. Το πρώτο ως αντίπαλος του Ολυμπιακού, με τη φανέλα της Γιουβέντους, στο ματς των δύο ομάδων στη Σικελία. Με τον Ντάρκο τότε στα ντουζένια του. Λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα είχε σκοράρει στον Ελευθερόπουλο με έναν κεραυνό. Ούτε ο Ελέ ούτε κανείς μας στο γήπεδο του Παλέρμο είχε καταλάβει πώς η μπάλα πήγε στα δίχτυα και με πόση δύναμη είχε σουτάρει ο Σέρβος. 
 
Το δεύτερο ήταν σε ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ. Οι ερυθρόλευκοι εκτέλεσαν κόρνερ κι ο Παπασταθόπουλος είχε το μαρκάρισμα του Κοβάσεβιτς. Έχω δει εκατό φορές σε ριπλέι πώς ο killer κάνει λίγα μέτρα πίσω, ξεγελάει τον Σωκράτη και ξαφνικά βγαίνει μπροστά του και το «καρφώνει». Η απόλυτη εικόνα για το πώς ένας έμπειρος επιθετικός μπορεί να εξουδετερώσει έναν από τους καλύτερους αμυντικούς στην Ευρώπη. 
 
Εάν ο Ολυμπιακός καταφέρει να πείσει τον Μπερμπάτοφ να παίξει για τη φανέλα του, πιστεύω ότι θα έχω να γράφω με θαυμασμό και για κάποια από τα πολλά γκολ που θα δω live από τον Βούλγαρο σούπερ επιθετικό. Κι ας είναι 34…

Σχετικά άρθρα