Αρχική / More / Αθλητικά / Το βέτο Σόιμπλε στη συμφωνία
Το βέτο Σόιμπλε στη συμφωνία thumbnail

Το βέτο Σόιμπλε στη συμφωνία

Oυάσιγκτον, του Θανάση Τσίτσα 

«Τορπίλισε» μια παρ’ολίγον συμφωνία, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, απορρίπτοντας και θέτοντας βέτο ώστε να μην υιοθετηθεί η πρόταση να παρέμβει ο ESΜ και να διευκολύνει την Ελλάδα για την αποπληρωμή των δόσεων του ΔΝΤ και των ομολόγων της ΕΚΤ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Real.gr, η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, και για την οποία το ΔΝΤ δεν έφερε αντιρρήσεις, η αποπληρωμή της δόσης ύψους 1,6 δισ. η οποία λήγει στις 30 Ιουνίου να πραγματοποιηθεί με δάνειο του ESM το οποίο θα αποπληρωθεί το 2023. Επίσης προτάθηκε τα ομόλογα της ΕΚΤ, ύψους 6,8 δισ. ευρώ , που πρέπει να αποπληρωθούν στις 20 Ιουλίου να εξαγοραστούν κι αυτά – μέσα στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης- λίγες ημέρες νωρίτερα από τον ESM και η πληρωμή τους να μετατεθεί και εδώ για το 2023. Όλα τα παραπάνω, υπό την προϋπόθεση ότι θα έπρεπε πρώτα να έχουν νομοθετηθεί τα συμφωνημένα μέτρα και έχει εφαρμοστεί τουλάχιστον ένα μέρος τους (πχ ΦΠΑ).

Περισσότερα στο real.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X