Αρχική / More / Αθλητικά / «Εγώ ο ηγέτης»!
«Εγώ ο ηγέτης»! thumbnail

"Εγώ ο ηγέτης"!

Ο Ράφικ Τζιμπούρ ανέλαβε την ευθύνη να οδηγήσει την ΑΕΚ στην επιτυχία: "Έχω εμπειρίες, αντέχω την πίεση, στόχος το πρωτάθλημα" δήλωσε και πρόσθεσε "Θα το χαρώ περισσότερο απ’ ότι αυτό που πήρα με τον Ολυμπιακό".
"Εγώ ο ηγέτης"
 Πιο ήρεμος και συνειδητοποιημένος από ποτέ. Ο Ράφικ Τζιμπούρ δεν κρύφτηκε πίσω από τις λέξεις στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Οπαλένιτσα. Δεν δίστασε να αναλάβει το ρόλο του ηγέτη (δηλώνοντας μάλιστα πως είναι γεννημένος νικητής και ηγέτης) και του καθοδηγητή για τα νέα παιδιά. Ξεκαθάρισε πως θα κάτσει ακόμα και στον πάγκο δίχως να παραπονεθεί για το καλό της ομάδας, όπως επίσης και ότι δε θα είναι όσο εγωιστής ήταν στον Ολυμπιακό σε ότι αφορά την επίτευξη γκολ!
Ο "Τρομοκράτης", υποστήριξε ότι έχει βρει μία διαφορετική, καλύτερη ΑΕΚ, που δεν έχει μεν τα ένδοξα ονόματα του παρελθόντος, αλλά έχει "πεινασμένα" νιάτα τα οποία σκοπεύει να βοηθήσει με τις εμπειρίες που έχει. 
Όσο για το ποιός είναι ο στόχος του; Φυσικά το πρωτάθλημα. Διότι η κατάκτησή του με την ΑΕΚ θα είναι πολύ μεγαλύτερη επιτυχία από ότι αυτό που πανηγύρισε με τη φανέλα των "ερυθρολεύκων".
 
Αναλυτικά η εξομολόγηση του Αλεγρινού φορ: 
 
– Την περίοδο που σκεφτόσουν την επιστροφή σου στην ΑΕΚ, την συνδύαζες με την επιθυμία σου να κερδίσεις το πρωτάθλημα μαζί της;
"Όπως έχω πει στο παρελθόν, ήθελα και έπρεπε να γυρίσω στην ΑΕΚ για αρκετούς λόγους. Σε μία ομάδα που μου έχει δώσει πολλά και ξόδεψε πολλά για μένα για να με αποκτήσει. Γι’ αυτό πιστεύω ότι για μένα σαν πρόκληση ήταν καλό να γυρίσω στην ΑΕΚ. Για να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τον τίτλο που το αξίζει η ΑΕΚ σαν ομάδα. Να κερδίσει το πρωτάθλημα και φυσικά το Κύπελλο. Αλλά ο πραγματικός μου στόχος, ο πιο ουσιαστικός, είναι να κερδίσω το πρωτάθλημα αν μπορώ να το κάνω με την ομάδα. Όταν μιλάω εγώ, εννοώ για όλη την ομάδα".
 
– Πόσο δύσκολο είναι για σένα να είσαι ένας από τους ηγέτες αυτής της ΑΕΚ;
"Δεν είναι δύσκολο, δεν είναι κάτι νέο για μένα. Όλη μου την ζωή πιστεύω ότι ήμουν ένας εκ των ηγετών. Το έχω μέσα μου αυτό. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να μπορώ να οδηγήσω, με όλες τις αρετές που έχω, τους νέους παίκτες που υπάρχουν στην ομάδα και οι οποίοι δεν έχουν τι ίδιες εμπειρίες και παραστάσεις με μένα. Οι "νέοι" πρέπει να ακολουθούν τους μεγαλύτερους ηλικιακά ποδοσφαιριστές και αυτοί να αποτελούν παράδειγμα για εκείνους. Είναι κάτι που μου αρέσει να κάνω και πρέπει να το κάνω".
 
– Τώρα που γύρισες βρήκες μια διαφορετική, μια καινούρια ΑΕΚ;
"Ειλικρινά ναι, ειλικρινά ναι… Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που είχα βιώσει και ζήσει στο παρελθόν. Η ΑΕΚ .ήταν μια ομάδα που πάντα είχε αρκετά ονόματα στο ρόστερ της, καλούς παίκτες με εμπειρία και παραστάσεις. Μία ομάδα που προετοιμαζόταν πάντα με μεγάλα ονόματα προκειμένου να διεκδικήσει τίτλους και να πρωταγωνιστήσει στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Σήμερα μπορεί να έχουμε λιγότερα σημαντικά ονόματα αλλά σε καμιά περίπτωση δεν στερούμαστε ποιότητας. Έχουμε νέους παίκτες οι οποίοι δεν έχουν μεν την ίδια εμπειρία που είχαν στο παρελθόν οι παίκτες που αποκτούσε η ΑΕΚ και έπαιζαν γι’ αυτή. Αλλά η τρέλα που έχουν αυτά τα παιδιά μπορεί να μας βοηθήσει πολύ και να μας φέρει ένα άλλο είδος εμπειρίας και δυναμικής για να πετύχουμε τον στόχο μας".
 
– Έχεις κερδίσει το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό και σίγουρα στόχος και επιθυμία όλων είναι να το κάνεις και με την ΑΕΚ. Θα είναι για σένα μεγαλύτερη επιτυχία η κατάκτηση του τίτλου με την Ένωση;
"Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός όπως όλοι ξέρουμε για πολλά χρόνια έχει κερδίσει τα πάντα στην Ελλάδα. Θεωρώ λοιπόν ότι δεν πρέπει να έχουν παράπονο. Είναι μια μεγάλη ομάδα με δυνατό κοινό και πολύ κόσμο. Οπότε είναι όλα ολοκληρωμένα από τη δική τους πλευρά. Τα έχουν όλα έτοιμα και μερικές φορές όλο αυτό γίνεται βαρετό. Έχουν σαν στόχο τους η ομάδα τους να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Επί της ουσίας δεν έχουν σαν στόχο η ομάδα τους να κατακτήσει το πρωτάθλημα γιατί στο 90% των τελευταίων χρόνων το έχουν κάνει. Στην ΑΕΚ όμως είναι διαφορετικά. Είναι μια ομάδα που έχει λιγότερα έσοδα, που έφτιαξε τις υποδομές της και δημιούργησε ευτυχώς στα Σπάτα το προπονητικό της κέντρο. Έτσι μάζεψε τη διαφορά που υπήρχε με τον συγκεκριμένο αντίπαλο. Οι οπαδοί της έχουν μεγαλύτερη όρεξη και δίψα. Πραγματικά το περιμένουν πως και πως να φτάσουμε στην επιτυχία. Το θέλουν και το πάθος που έχουν όλοι στην ΑΕΚ για να φτάσουν στον στόχο είναι 100 φορές περισσότερο απ’ ότι στον Ολυμπιακό. Οπότε το να κερδίσω το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ θα είναι πραγματικά κάτι πολύ ξεχωριστό για μένα. Για αυτό προετοιμαζόμαστε. Εκτιμώ ότι αν γίνει αυτό θα το βιώσω σαν ένα πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει πολύ συχνά στη ζωή σου και πραγματικά θέλω να φτάσω εκεί, να πετύχω αυτόν το στόχο".
 
– Σε γεμίζει πίεση όλη αυτή η κατάσταση στην ΑΕΚ;
"Αγαπάω την πίεση. Για μένα άνθρωποι που τους αρέσουν ο ανταγωνισμός και λατρεύουν να κερδίζουν κάθε φορά, θα πρέπει να αγαπάνε την πίεση. Χωρίς την πίεση δεν έχουμε τίποτα. Έπειτα εξαρτάται πολύ το τι επιρροή έχει αυτή η πίεση σε σένα, στον κάθε ένα από εμάς ξεχωριστά. Για μένα είναι πολύ θετική η επιρροή της πίεσης. Σίγουρα για κάποιους παίκτες και εμείς έχουμε αρκετούς νέους παίκτες ενδέχεται αυτή η πίεση να φέρει αρνητικά αποτελέσματα. Γι’ αυτό εμείς θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να ενδιαφερόμαστε γι’ αυτό. Να μην προεπιχειρήσουμε να ακολουθήσουμε το πάθος της καρδιάς, αλλά να ακολουθήσουμε το πάθος του ποδοσφαίρου. Αν ακολουθήσουμε το δρόμο του πάθος για το ποδόσφαιρο νομίζω ότι είμαστε ικανοί να κάνουμε πολλά καλά πράγματα, αν ακολουθήσουμε το πάθος της καρδιάς των ανθρώπων, τότε θα χάσουμε, γιατί δεν θα έχουμε αρκετή καλή ψυχολογία, ενέργεια, και ικανότητες, για να επιτύχουμε".
 
– Την προηγούμενη χρονιά στην Ελλάδα πέτυχες 20 γκολ. Να περιμένουμε 21 φέτος;
"Όπως σας είπα πριν ήμουν σε μία ομάδα που προετοιμαζόταν για τον τίτλο και προετοιμαζόμουν για να πετύχω και έναν προσωπικό στόχο. Τώρα είναι διαφορετικά. Έρχομαι εδώ, είμαι εδώ για να βοηθήσω επιπλέον την ΑΕΚ με την  εμπειρία που έχω. Έχω και έναν επιπλέον ρόλο στην ομάδα που δεν είχα κάτι αντίστοιχο στον Ολυμπιακό. Στον Ολυμπιακό έπρεπε να είμαι αφοσιωμένος αποκλειστικά στο να σκοράρω. Στην ΑΕΚ όμως σήμερα πρέπει να έχω το ρόλο του "μεγάλου αδερφού" να ενδιαφέρομαι για τον κάθε ένα από εμάς, να προσπαθήσω να διατηρώ την ομάδα δυνατή, και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δίνω και αλλού πολύ ενέργεια. Εννοείται ότι ο στόχος μου παραμένει όπως πάντα σαν παίκτης να σημειώσω πολλά γκολ. Αλλά εδώ προτεραιότητα μου είναι η ομάδα, να βγάλω τον καλύτερο μου εαυτό για την ομάδα και όχι για τον εαυτό μου. Στον Ολυμπιακό μπορούσε να είμαι λίγο πιο εγωιστής γιατί υπήρχε διαφορετική κατάσταση αγωνιστική και διαφορετικός στόχος".
 
– Είναι αυτό κάτι που σου έχει ζητήσει ο προπονητής σου, να έχεις πιο ηγετικό ρόλο στην ομάδα;
"Δεν είναι δύσκολο να το καταλάβεις αυτό. Όταν προχωράς στην απόκτηση ενός παίκτη όπως είμαι εγώ και στην δική μου ηλικία και με τις δικές μου παραστάσεις και εμπειρίες, είναι λογικό να έχω αυτόν τον ρόλο. Διαφορετικά θα ήταν χαζό να αποκτήσεις έναν παίκτη με τα συγκεκριμένα δεδομένα".
 
– Ήσουν συμπαίκτης με τον Τραϊανό στην ΑΕΚ, τώρα είναι προπονητής σου. Πως αισθάνεσαι και πως το αντιμετωπίζεις αυτό;
"Καλή ερώτηση αυτή. Είναι περίεργο πράγμα αλλά τώρα στο ποδόσφαιρο στην εποχή που ζούμε είναι αρκετά κοινό και σύνηθες. Γνωρίζεις ότι υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που έπαιζαν ποδόσφαιρο και έχουν την ίδια ικανότητα και τις ίδιες δυνατότητες να γίνουν από παίκτες προπονητές. Προσωπικά το σέβομαι απόλυτα, θεωρώ ότι είναι πολύ καλή επιλογή ο συγκεκριμένος. Λατρεύει αγαπάει και είναι το πάθος του το ποδόσφαιρο. Το αγαπάει πραγματικά και προσπαθεί να περάσει το δικό του όραμα γι’ αυτό. Υπήρξε ποδοσφαιριστής και μάλιστα πολύ έξυπνος και πολύ ικανός και προσπαθεί να κάνει τη μετάβαση του από παίκτης σε προπονητή. Όσα καταλάβαινε σαν ποδοσφαιριστής και όσα έχει μάθει θέλει να τα εφαρμόσει και να τα κάνει πιο θετικά σαν προπονητής. Είναι ένας νέος τεχνικός και δεν είναι τόσο εύκολο. Εγώ προσωπικά είμαι εδώ και θέλω να τον βοηθήσω, θέλω να είμαι δίπλα του όπως κι αν θέλει να με χρησιμοποιήσει και όπως θέλει να χρησιμοποιήσει την ομάδα. Όλοι θα προσπαθήσουμε για τον καλύτερο μας εαυτό για εκείνον".
 
– Αγωνίστηκες σαν επιθετικός στην κορυφή της επίθεσης στο πρώτο φιλικό ματς και στο τελευταίο έπαιξες πίσω από τον Αραβίδη. Που σου αρέσει να παίζεις;
"Δεν αποφασίζω εγώ που θα αγωνιστώ. Όπως είπα και νωρίτερα έχουμε προπονητή και είναι απόφαση του προπονητή αν θα πρέπει να παίζω πρώτος επιθετικός ή δεύτερος ή όπου θέλει να με χρησιμοποιήσει. Εκτιμώ ότι η κατάσταση και τα ξεχωριστά παιχνίδια θα φέρουν και ξεχωριστές ανάγκες. Θα υπάρξουν παιχνίδια που θα με χρησιμοποιήσει ως επιθετικό, σε κάποια άλλα ως δεύτερο και σε κάποια είναι πιθανό να μείνω στο πάγκο, να μην με χρησιμοποιήσει. Είναι πραγματικά μια απόφαση του προπονητή αυτή και εγώ είμαι εδώ για να το σεβαστώ αυτό. Να σεβαστώ κάθε του απόφαση. Είμαι εδώ για να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και πραγματικά θέλω να το χαρώ, να το ζήσω, να το διασκεδάσω. Σαν παίκτης με μεγάλη εμπειρία πλέον, μπορώ να σας πω ότι το χαίρομαι και το διασκεδάζω όταν είμαι στον αγωνιστικό χώρο".
 
– Έχεις μεγάλη εμπειρία από το ποδόσφαιρο γενικά αλλά και από την Σούπερ Λιγκ. Πόσο μακριά μπορεί να πάει αυτή η ΑΕΚ;
"Μιλώντας ειλικρινά, προσωπικά ανακαλύπτω αυτό το γκρουπ παικτών που είμαστε καθημερινά και δεν έχω καμία ιδέα για το πώς είναι σήμερα η Σούπερ Λιγκ. Δεν έχω κάποια ξεκάθαρη απάντηση να δώσω στην ερώτηση σας. Αυτό όμως που πραγματικά μπορώ να πω είναι ότι έχουμε ποιότητα, έχουμε αρκετούς παίκτες που έχουν πολύ διάθεση και ταλέντο. Αν χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες και όλα τα όπλα που έχουμε με το σωστό και ιδανικό τρόπο, τότε εκτιμώ ότι μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα και να δημιουργήσουμε πολλά προβλήματα σε αυτό το πρωτάθλημα".

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X