Αρχική / More / Αθλητικά / Αλλάζει το παγκόσμιο μπάσκετ (video-pics)
Αλλάζει το παγκόσμιο μπάσκετ (video-pics) thumbnail

Αλλάζει το παγκόσμιο μπάσκετ (video-pics)

Η FIBA παρουσίασε το νέο σύστημα προκριματικών από το οποίο θα εξασφαλίζουν τη συμμετοχή τους στο Μουντομπάσκετ οι ομάδες.
Το σύστημα θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ της Κίνας το 2019 και θα επηρεάσει και τους συλλόγους αφού περιλάμβανε προκριματικούς αγώνες μεσούσης της σεζόν.
Συνολικά 80 ομάδες εκ των οποίων 32 από την Ευρώπη, και από 16 από Αμερική, Ασία και Αφρική, θα μπουν στο πρόγραμμα των αγώνων των προκριματικών.
Οι ομάδες θα χωρίζονται σε 4 ομίλους και θα υπάρχουν διπλοί αγώνες (εντός και εκτός έδρας). Οι 3 πρώτοι από κάθε όμιλο θα περνούν την πρόκριση στην δεύτερη φάση των προκριματικών όπου θα σχηματίζονται όμιλοι των 6 ομάδων. Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα θα μεταφέρονται.
Μόλις ολοκληρωθεί και η δεύτερη φάση την πρόκριση στο Μουντομπάσκετ θα παίρνουν (πέρα από τη διοργανώτρια χώρα) οι 12 καλύτερες ομάδες από την Ευρώπη, οι 7 καλύτερες από Αμερική, οι 7 καλύτερες από Ασία και οι 5 καλύτερες της Αφρικής.
Το νέο σύστημα μπαίνει σε εφαρμογή ουσιαστικά από τον Νοέμβριου του 2017 και θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2019.
Κατά τις ημερομηνίες που θα γίνονται οι προκριματικοί αγώνες οι σύλλογοι θα διακόπτουν τις υποχρεώσεις τους.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X