Αρχική / More / Anna's Notes / Ο βραβευμένος γλύπτης, Tony Cragg στην Αθήνα – Αξίζει, ανεπιφύλακτα!
Ο βραβευμένος γλύπτης, Tony Cragg στην Αθήνα - Αξίζει, ανεπιφύλακτα! thumbnail

Ο βραβευμένος γλύπτης, Tony Cragg στην Αθήνα – Αξίζει, ανεπιφύλακτα!

Μία υπέροχη έκθεση γλυπτικής φιλοξενεί το Μουσείο Μπενακη στην Πειραιώς. Ένας από τους σημαντικότερους Βρετανους γλύπτες μας καθηλώνει με τα αναπάντεχα σχήματα που δίνει στο υλικό του απο ατσάλι, ξύλο και πλαστικό. Κολόνες σαν να κινούνται στον αέρα, όγκοι συσσωρευμένοι που εμπεριέχουν ολα αυτά που στην καθημερινότητα μας πετάμε. Επιβλητική και εντυπωσιακή, μία έκθεση που σε κάνει να νιώθεις οτι σε αφορά.


Στην έκθεση θα παρατηρήσει κανείς πώς πειραματίζεται γύρω από την έννοια της συμπίεσης και της ανάλυσης χρησιμοποιώντας δομές, όπου το ανθρώπινο προφίλ αποτελεί συχνά ένα απομονωμένο στοιχείο του συνόλου. Η αφηρημένη ιδέα ενός πορτρέτου, για παράδειγμα, ξαφνικά μετατρέπεται σε τέσσερις διαφορετικές επιφάνειες δημιουργώντας τέσσερις τύπους εικόνων που όλες μαζί συνενώνονται σε μια νοερή σπονδυλική στήλη.
Ο δημιουργός, Tony Cragg, γεννήθηκε στο Liverpool το 1949. Προτού να στραφεί προς την τέχνη, σπούδασε βιοχημεία, ενώ τελείωσε το μεταπτυχιακό του στο Royal College of Art, στο Λονδίνο, το 1977. Από το 1979 ζει στο Wuppertal της Γερμανίας και διδάσκει στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Düsseldorf. Χρησιμοποιώντας με καινοτόμο τρόπο αστικά και βιομηχανικά μπάζα, άνοιξε νέο έδαφος στη γλυπτική, ενώ παράλληλα επικεντρώθηκε σε ζητήματα που αφορούσαν θέματα περιβαλλοντικού και κοινωνικού περιεχομένου στη μετα-βιομηχανική Βρετανία. O Cragg εκπροσώπησε τη Βρετανία στη XLIII Μπιενάλε της Βενετίας το 1988, και την ίδια χρονιά βραβεύτηκε με το Βραβείο Turner.


 Άννα Δρούζα


Διάρκεια έκθεσης


10/09/2015 – 08/11/2015


 


 


 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X