Αρχική / More / ΖΩΔΙΑ / Σκορπίος: Ποια η θέση του στον εργασιακό του χώρο;
Σκορπίος: Ποια η θέση του στον εργασιακό του χώρο; thumbnail

Σκορπίος: Ποια η θέση του στον εργασιακό του χώρο;

ΚΑΡΙΕΡΑ 

Ψυχίατρος, ψυχολόγος, ντετέκτιβ, αστυνομικός, παθολόγος, φαρμακοποιός, μέντιουμ, πνευματιστής-θεραπευτής, ασφαλιστής, μεγαλοεπιχειρηματίας, στρατιωτικός. Γενικά, καθετί που επιστρατεύει τις ικανότητές του στον υψηλότερο βαθμό. 

Ο Σκορπιός είναι απόλυτα ευτυχισμένος όταν πεισθεί πως το έργο του είναι πραγματικά σημαντικό. Οι μετριότητες τον αφήνουν αδιάφορο. Είναι στο στοιχείο του όταν ερευνά τη ρίζα των προβλημάτων, είτε προσωπικών είτε γενικών: σαν ψυχολόγος ανακαλύπτει, αναλύει και επιλύει τα προβλήματα των ασθενών του, σαν ντετέκτιβ ρίχνει φως σε ό,τι είναι κρυμμένο σε μια υπόθεση. 

Από μία άλλη σκοπιά, συναντούμε στο Σκορπιό τον ίδιο τον κακοποιό που εργάζεται, που μηχανεύεται κρυφά για τους δικούς του σκοπούς, εκδηλώνοντας έτσι την πληρότητά του, τις τάσεις του για κακοποιό δράση. 

Οι τάσεις αυτές μπορεί να έχουν την πηγή τους σε μια αγανάκτηση κατά της κοινωνίας γενικά και ειδικότερα κατά προσώπων που κατέχουν αξιώματα και δύναμη, προνόμια και πλούτο, τα οποία πιστεύει πως δεν τους αξίζουν. Θα ήταν επικίνδυνο να κάνει κανείς εχθρό του έναν τέτοιο άνθρωπο, επειδή η εκδικητικότητά του έχει μεγάλη διάρκεια. 

Οι ανώτερες σπουδές δεν είναι δύσκολες για το Σκορπιό, προπαντός αν αφορούν περισσότερο την πειραματική έρευνα παρά τη θεωρία.  Ακούραστος δουλευτής, μπορεί να διοχετεύσει το δυναμισμό του σε μια ακαδημαϊκή σταδιοδρομία, παρακολουθώντας πρόθυμα πολυετείς σπουδές, συνήθως σε ειδικότητες της ιατρικής. 

Οι Σκορπιοί γίνονται επίσης καλοί αξιωματικοί. Αγαπούν την πειθαρχία και τη δέxoνται πρόθυμα. 

ΤΑΛΕΝΤΑ 

Ανάλυση, βολιδοσκόπηση, διάγνωση, κριτική, μετάλλαξη. 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ 

Υπόγειοι χώροι, σπηλιές, πηγάδια, κανάλια, νεκροταφεία, σφαγεία, χειρουργεία, εργαστήρια, δικαστήρια. 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ 

Η ψυχή, ο άνθρωπος, ο πόλεμος, ο θάνατος, μυστικά και μυστήρια. 

ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ 

Ο Σκορπιός καλείται από το ίδιο το Πεπρωμένο του να ξεπεράσει το περιβάλλον του, να μεταμορφώσει ή να αλλάξει συνθήκες και να βρει δικούς του δρόμους πορείας, τρόπους επιβίωσης και κίνητρα ζωής. 

Ο ερωτισμός του αποτελεί την πυξίδα του και είναι το μέσο που τον ωθεί σε νίκες, σε κατακτήσεις, αλλά ορισμένες φορές τον οδηγεί και σε καταστροφές. Το συναίσθημά του είναι ισχυρό, το ίδιο και τα ένστικτά του.  Ο έντονα συγκινησιακός χαρακτήρας του ρυθμίζει όλο το ενδοκρινολογικό μηχανισμό του και ιδιαίτερα τον θυρεοειδή και τους αναπαραγωγικούς αδένες. 

Ο Σκορπιός καλείται να αγωνιστεί πολλές φορές στη ζωή του ευρισκόμενος στο μέσο της αντίθεσης μεταξύ των βασικών του αναγκών και των μεγάλων επιθυμιών του.  Η ίδια η μοίρα εξετάζει, μέσα από τα γεγονότα και τους συνεχείς αστάθμητους παράγοντες, πόσο ικανός είναι να επιβιώσει σαν είδος ή να πετύχει αυτό που προσπαθεί. 

Μία από τις τακτικές του είναι οι υπόγειες ανταρσίες του -από αρνητική πλευρά συναισθήματος με την επικουρία του βασικού ενστίκτου- ή οι εγκληματικές και δολοφονικές τάσεις του. Επίσης -από θετική-, η ικανότητά του να φτάνει ψηλά στην αγιότητα ή να γίνεται ήρωας της εποχής του, δίνοντας παραδείγματα αρετής.  Ίσως είναι το μόνο Πεπρωμένο σε ολόκληρο το Ζωδιακό Κύκλο με τη μεγαλύτερη ποικιλία περιστατικών. 

Εκτός από τον έρωτα και το χρήμα, θα παίξουν ρόλο στη διαμόρφωση του Πεπρωμένου του και οι κάθε είδους κληρονομιές, φυσικές, υλικές και ψυχικές. 


lefakis-universe.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X