Αρχική / More / Αθλητικά / Nα γκρεμίσει τον Ολυμπιακό θέλει ο Ιβάν Σαββίδης
Nα γκρεμίσει τον Ολυμπιακό   θέλει ο Ιβάν Σαββίδης      thumbnail

Nα γκρεμίσει τον Ολυμπιακό θέλει ο Ιβάν Σαββίδης

Ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη μόνο τον Ολυμπιακό πρέπει να θεωρεί ανταγωνιστή. Ο ΠΑΟΚ του μαξιμαλιστή Σαββίδη θέλει να γίνει πρωταθλητής και για να το πετύχει πρέπει να αφήσει πίσω του τον μόνιμο πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Το μεγάλο ερώτημα είναι πώς μπορεί να το πετύχει. Κατά τη γνώμη μου, η οποία θέλω να πιστεύω ότι στηρίζεται στην κοινή λογική, υπάρχουν δύο κομβικά απαιτούμενα.

Το ένα είναι η δημιουργία μιας καλά οργανωμένης και στελεχωμένης ΠΑΕ και το άλλο η δημιουργία μιας ποιοτικής ομάδας. Και αυτά τα δύο απαιτούμενα είναι απόλυτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Το ένα θα φέρει το άλλο. Το ένα αποτελεί προυπόθεση του άλλου.

Πρώτα στελεχώνεις την ΠΑΕ (γενικώς την ΠΑΕ, όχι απλά τη διοίκηση) με ικανούς ανθρώπους στους κεντρικούς ρόλους και στα καίρια πόστα. Υστερα προσπαθείς να δημιουργήσεις τη μεγάλη ομάδα με τη συνδρομή των άξιων συνεργατών σου.

Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, τα τρία πρώτα χρόνια της θητείας του, απέτυχε να βρει άξιους συνεργάτες. Η ΠΑΕ έμπαζε από παντού, λόγω της έλλειψης ικανών στελεχών. Συνεπώς, ήταν αδύνατο να δημιουργηθεί καλή ομάδα, παρά το γεγονός ότι ο Σαββίδης δεν δίστασε ποτέ να διαθέσει χρήμα για την ποιοτική αναβάθμισή της.

Οταν οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για τον καταρτισμό του ρόστερ αστοχούν στις επιλογές τους, δεν μπορεί να γίνει η μεγάλη ομάδα ως δια μαγείας. Οταν καταφέρουν να φέρουν στον ΠΑΟΚ πραγματικά καλούς παίκτες και καλό προπονητή, τότε θα δημιουργηθεί η αξιόλογη ομάδα, που θα μπορεί όχι μόνο να φαντασιώνεται αλλά και να κατακτά τίτλους.

Κι όταν όλοι οι άνθρωποι της ΠΑΕ λειτουργήσουν αποτελεσματικά, τότε ο ΠΑΟΚ θα γίνει ισχυρός σε όλα τα επίπεδα.

Το να γκρεμιστεί, λοιπόν, από τον θρόνο του ο Ολυμπιακός μια κουβέντα είναι. Χρειάζονται οι άνθρωποι που θα αγωνιστούν γι'΄αυτό και θα το πετύχουν. Δεν αρκούν τα χρήματα του Σαββίδη, ούτε η σταθερή καλή διάθεσή του, ούτε το πείσμα του.

Κι όποιος πει ότι υπάρχει και τρίτο απαιτούμενο, που είναι η ισχυροποίηση του ΠΑΟΚ απέναντι στο ερυθρόλευκο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου, δίκιο θα έχει. Ωστόσο και σ' αυτόν τον τομέα απαιτείται δουλειά που μόνο ικανοί μπορούν να κάνουν.


Πηγή: metrosport.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X