Αρχική / Διάφορα (old articles) / Άνδρες, παντρευτείτε έξυπνες γυναίκες για να μην πάθετε άνοια! – Πρόληψη με φυσικό τρόπο
Άνδρες, παντρευτείτε έξυπνες γυναίκες για να μην πάθετε άνοια! - Πρόληψη με φυσικό τρόπο thumbnail

Άνδρες, παντρευτείτε έξυπνες γυναίκες για να μην πάθετε άνοια! – Πρόληψη με φυσικό τρόπο

Η διαρκής πνευματική διέγερση κρατά τον εγκέφαλο ενεργό μπορεί να βοηθήσει και να αποτρέψει τα συμπτώματα της άνοιας


 


Υπάρχει τρόπος να προλάβουμε την άνοια με φυσικό τρόπο; Οι επιστήμονες λένε πως υπάρχει. Αν ένας άνδρας θέλει να ζήσει καλή ζωή για πολλά χρονιά θα πρέπει να παντρευτεί μια έξυπνη γυναίκα. Ειδικοί υποστηρίζουν ότι μια έξυπνη σύντροφος στο πλευρό ενός άνδρα δρα σαν προληπτικά στην ασθένεια.

Στην μελέτη που έκαναν πάνω σε πανομοιότυπα δίδυμα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το περιβάλλον στο οποίο ζει ένας άνθρωπος παίζει καθοριστικό ρόλο στο αν θα πάθει άνοια. Ανθρωποι που έκαναν μαγνητική τομογραφία και φάνηκε ότι είχαν πιθανότητες να εμφανίσουν τη νόσο δεν την εμφάνισαν τελικά επειδή συναναστρέφονταν με έξυπνους ανθρώπους, εργάζονταν και είχαν οικονομική ευχέρεια.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας με θέμα «Ανοια: Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας», ο καθηγητής ψυχικής υγείας στο Κολέγιο Ιατρικής και Επιστημών Ζωής στο Πανεπιστήμιο του Aberdeen Lawrence Whalley υποστήριξε: «Ενας άνδρας για να παραμείνει ψυχικά υγιής πρέπει να παντρευτεί μια έξυπνη γυναίκα. Δεν υπάρχει καλύτερο «φάρμακο» από την ευφυΐα. Μελέτες ετών έχουν δείξει ότι η διαρκής πνευματική διέγερση κρατά τον εγκέφαλο ενεργό μπορεί να βοηθήσει και να αποτρέψει τα συμπτώματα της άνοιας.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X