Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ στης φυλακής τα σίδερα
Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά της αληθινής ιστορίας ενός δημοσιογράφου που φυλακίστηκε από την ιρανική κυβέρνηση για κατασκοπεία κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών της χώρας το 2009.Ο ιρανικής καταγωγής δημοσιογράφος, Μαζιάρ Μπαχάρι (Μπερνάλ) ζούσε στο Λονδίνο και εργαζόταν ως ανταποκριτής όταν άφησε πίσω του την έγκυο αρραβωνιαστικιά του ώστε να ταξιδέψει στο Ιράν για μία εβδομάδα να καλύψει τις εκλογές. Κατέληξε όμως να κατηγορείται για κατασκοπεία και κρατήθηκε για 118 ημέρες σε ιρανική φυλακή, όπου ανακρίθηκε βάναυσα από έναν άνθρωπο του οποίου το καθοριστικό χαρακτηριστικό ήταν ότι μύριζε ανθόνερο.Η ταινία "Rosewater

Ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ στης φυλακής τα σίδερα

Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά της αληθινής ιστορίας ενός δημοσιογράφου που φυλακίστηκε από την ιρανική κυβέρνηση για κατασκοπεία κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών της χώρας το 2009.

Ο ιρανικής καταγωγής δημοσιογράφος, Μαζιάρ Μπαχάρι (Μπερνάλ) ζούσε στο Λονδίνο και εργαζόταν ως ανταποκριτής όταν άφησε πίσω του την έγκυο αρραβωνιαστικιά του ώστε να ταξιδέψει στο Ιράν για μία εβδομάδα να καλύψει τις εκλογές. Κατέληξε όμως να κατηγορείται για κατασκοπεία και κρατήθηκε για 118 ημέρες σε ιρανική φυλακή, όπου ανακρίθηκε βάναυσα από έναν άνθρωπο του οποίου το καθοριστικό χαρακτηριστικό ήταν ότι μύριζε ανθόνερο.

Η ταινία "Rosewater

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X