Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πάνος Παναγιωτόπουλος
Για τις δρομολογούμενες αλλαγές στη δομή και την οργάνωση των Ενόπλων δυνάμεων, αλλά και για τα επικείμενα ταξίδια του σε Ρωσία και Ισραήλ ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εξερχόμενος έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Όπως συνηθίζω να κάνω σε τακτά χρονικά διαστήματα ήρθα για να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια ο οποίος με βάση το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας ηγείται των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για θέματα της δικής μου αρμοδιότητας. Μεταξύ των άλλων συζητήσαμε τα θέματα της Νέας Δομής των Ενόπλων Δυνάμεων που αποτελεί πλέον γεγονός. Σε λίγες μέρες θα πάμε στη δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής προκειμένου να εγκριθεί και μετά να πάει στο ΚΥΣΕΑ. Η Νέα Δομή αποτελεί προϊόν σκληρής προσπάθειας των Γενικών Επιτελείων τα τελευταία δύο, δυόμισι χρόνια και ουσιαστικά θα μας αποδώσει Ένοπλες Δυνάμεις, για τον 21ο αιώνα, αξιόμαχες, με αποφασιστική ενίσχυση των μαχίμων μονάδων, με περαιτέρω ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης και της επιχειρησιακής ετοιμότητας. Και με ταυτόχρονη συρρίκνωση των διοικητικών δομών εκεί που δεν χρειάζονται -και ας μου επιτραπεί να πω- και της στρατιωτικής γραφειοκρατίας. Από τις αλλαγές αυτές στη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, από τη νέα δομή θα έχουμε και σημαντική εξοικονόμηση πόρων χωρίς να σημαίνει ότι ήταν ο πρώτος στόχος. Ο πρώτος στόχος ήταν να έχουμε αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις προσαρμοσμένες στα στρατηγικά ζητούμενα του 21ου αιώνα. Το δεύτερο θέμα για το οποίο ήθελα να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν το επικείμενο ταξίδι μου στη Μόσχα. Την επόμενη Τετάρτη αναχωρώ για την ρωσική πρωτεύουσα, όπου θα έχω την ευκαιρία να συμμετάσχω σε μια Διεθνή Διάσκεψη για θέματα ασφάλειας και ταυτόχρονα να συναντηθώ με τον Ρώσο Υπουργό Άμυνας τον κ. Σεργκέι Σοιγκού. Ο Πρόεδρος υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία που δίνει στην αναθέρμανση των σχέσεων με την Ρωσική Ομοσπονδία. Επιπλέον τον ενημέρωσα για ένα άλλο ταξίδι μου στο Ισραήλ το οποίο θα γίνει μέσα στον Ιούνιο. Ένα ταξίδι το οποίο και αυτό έχει την πολύ μεγάλη σημασία του διότι είναι γνωστό πως η Κυβέρνηση Σαμαρά υλοποιεί και το κάνω εγώ ως Υπουργός Άμυνας κάποιες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων με το κράτος του Ισραήλ σε θέματα αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πάνος Παναγιωτόπουλος

Για τις δρομολογούμενες αλλαγές στη δομή και την οργάνωση των Ενόπλων δυνάμεων, αλλά και για τα επικείμενα ταξίδια του σε Ρωσία και Ισραήλ ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εξερχόμενος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όπως συνηθίζω να κάνω σε τακτά χρονικά διαστήματα ήρθα για να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια ο οποίος με βάση το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας ηγείται των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για θέματα της δικής μου αρμοδιότητας.

Μεταξύ των άλλων συζητήσαμε τα θέματα της Νέας Δομής των Ενόπλων Δυνάμεων που αποτελεί πλέον γεγονός. Σε λίγες μέρες θα πάμε στη δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής προκειμένου να εγκριθεί και μετά να πάει στο ΚΥΣΕΑ.

Η Νέα Δομή αποτελεί προϊόν σκληρής προσπάθειας των Γενικών Επιτελείων τα τελευταία δύο, δυόμισι χρόνια και ουσιαστικά θα μας αποδώσει Ένοπλες Δυνάμεις, για τον 21ο αιώνα, αξιόμαχες, με αποφασιστική ενίσχυση των μαχίμων μονάδων, με περαιτέρω ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης και της επιχειρησιακής ετοιμότητας. Και με ταυτόχρονη συρρίκνωση των διοικητικών δομών εκεί που δεν χρειάζονται -και ας μου επιτραπεί να πω- και της στρατιωτικής γραφειοκρατίας.

Από τις αλλαγές αυτές στη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, από τη νέα δομή θα έχουμε και σημαντική εξοικονόμηση πόρων χωρίς να σημαίνει ότι ήταν ο πρώτος στόχος. Ο πρώτος στόχος ήταν να έχουμε αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις προσαρμοσμένες στα στρατηγικά ζητούμενα του 21ου αιώνα.

Το δεύτερο θέμα για το οποίο ήθελα να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν το επικείμενο ταξίδι μου στη Μόσχα. Την επόμενη Τετάρτη αναχωρώ για την ρωσική πρωτεύουσα, όπου θα έχω την ευκαιρία να συμμετάσχω σε μια Διεθνή Διάσκεψη για θέματα ασφάλειας και ταυτόχρονα να συναντηθώ με τον Ρώσο Υπουργό Άμυνας τον κ. Σεργκέι Σοιγκού.

Ο Πρόεδρος υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία που δίνει στην αναθέρμανση των σχέσεων με την Ρωσική Ομοσπονδία. Επιπλέον τον ενημέρωσα για ένα άλλο ταξίδι μου στο Ισραήλ το οποίο θα γίνει μέσα στον Ιούνιο. Ένα ταξίδι το οποίο και αυτό έχει την πολύ μεγάλη σημασία του διότι είναι γνωστό πως η Κυβέρνηση Σαμαρά υλοποιεί και το κάνω εγώ ως Υπουργός Άμυνας κάποιες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων με το κράτος του Ισραήλ σε θέματα αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

X