Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Μπαράζ επιθέσεων στο Ιράκ – Δεκάδες νεκροί
Τουλάχιστον 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί τραυματίστηκαν σε μπαράζ επιθέσεων στο κεντρικό και το δυτικό Ιράκ, με εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων. Η πιο αιματηρή επίθεση συνέβη στην Βαγδάτη, εκεί όπου σημειώθηκαν πολλαπλές εκρήξεις σε σταθμούς λεωφορείων και σε αγορές, σε μουσουλμανικές περιοχές.Επίσης, εκρήξεις κόστισαν τη ζωή σε 15 ανθρώπους στην πόλη Μπάρσα, δυτικά του Ιράκ, καθώς και στην πόλη Σαμάρα, βόρεια της Βαγδάτης. Σε άλλο περιστατικό, νεκροί βρέθηκαν δέκα αστυνομικοί οι οποίοι είχαν απαχθεί το Σάββατο στην πόλη Άνμπαρ, ανατολικά του Ιράκ.Οι συγκεκριμένες επιθέσεις αποτελούν μέρος των επαναλαμβανόμενων περιστατικών βίας τις τελευταίες ημέρες στο Ιράκ, γεγονός που καταδεικνύει την αυξανόμενη πολιτική και θρησκευτική ένταση στην περιοχή. Ο πρωθυπουργός της χώρας Νούρι Αλ Μαλίκι δήλωσε πως θα προχωρήσει σε άμεσες αλλαγές όσον αφορά στην ασφάλεια στο Ιράκ.

Μπαράζ επιθέσεων στο Ιράκ – Δεκάδες νεκροί

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί τραυματίστηκαν σε μπαράζ επιθέσεων στο κεντρικό και το δυτικό Ιράκ, με εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων. Η πιο αιματηρή επίθεση συνέβη στην Βαγδάτη, εκεί όπου σημειώθηκαν πολλαπλές εκρήξεις σε σταθμούς λεωφορείων και σε αγορές, σε μουσουλμανικές περιοχές.

Επίσης, εκρήξεις κόστισαν τη ζωή σε 15 ανθρώπους στην πόλη Μπάρσα, δυτικά του Ιράκ, καθώς και στην πόλη Σαμάρα, βόρεια της Βαγδάτης. Σε άλλο περιστατικό, νεκροί βρέθηκαν δέκα αστυνομικοί οι οποίοι είχαν απαχθεί το Σάββατο στην πόλη Άνμπαρ, ανατολικά του Ιράκ.

Οι συγκεκριμένες επιθέσεις αποτελούν μέρος των επαναλαμβανόμενων περιστατικών βίας τις τελευταίες ημέρες στο Ιράκ, γεγονός που καταδεικνύει την αυξανόμενη πολιτική και θρησκευτική ένταση στην περιοχή. Ο πρωθυπουργός της χώρας Νούρι Αλ Μαλίκι δήλωσε πως θα προχωρήσει σε άμεσες αλλαγές όσον αφορά στην ασφάλεια στο Ιράκ.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X