Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Fitch: Αναβάθμισε αξιόχρεο 4 ελληνικών τραπεζών
Ο οίκος Fitch αναβάθμισε τα καλυμμένα με στεγαστικά δάνεια ομόλογα (mortgage covered bonds) της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς, της Alpha Bank και της Eurobank. Τα καλυμμένα ομόλογα της Alpha ύψους 3,75 δισ. ευρώ αναβαθμίστηκαν στη βαθμίδα Β από τη βαθμίδα CCC+, με αρνητική προοπτική. Οι καλυμμένοι τίτλοι της Eurobank, ύψους 2,45 δισ. ευρώ, αναβαθμίστηκαν σε Β από CCC+, με αρνητική προοπτική. Τα καλυμμένα ομόλογα της Εθνικής (του προγράμματος Ι), ύψους 8,46 δισ. ευρώ, αναβαθμίστηκαν σε Β από Β- και με αρνητική προοπτική, ενώ τα καλυμμένα ομόλογά της ίδιας τράπεζας (του προγράμματος ΙΙ), ύψους 8,4 δισ. ευρώ, αναβαθμίστηκαν σε Β από CCC+, επίσης με αρνητική προοπτική. Οι καλυμμένοι τίτλοι της Πειραιώς, ύψους 1,25 δισ. ευρώ, αναβαθμίστηκαν σε Β από CCC+ με αρνητική προοπτική. Η νέα αξιολόγηση των ομολόγων αυτών ακολουθεί την αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου και των αντίστοιχων τραπεζών στη βαθμίδα Β- από τη CCC, αντανακλώντας την άποψη του οίκου Fitch για τη διαδικασία νέας εξισορρόπησης της ελληνικής οικονομίας και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Fitch: Αναβάθμισε αξιόχρεο 4 ελληνικών τραπεζών

Ο οίκος Fitch αναβάθμισε τα καλυμμένα με στεγαστικά δάνεια ομόλογα (mortgage covered bonds) της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς, της Alpha Bank και της Eurobank.

Τα καλυμμένα ομόλογα της Alpha ύψους 3,75 δισ. ευρώ αναβαθμίστηκαν στη βαθμίδα Β από τη βαθμίδα CCC+, με αρνητική προοπτική.

Οι καλυμμένοι τίτλοι της Eurobank, ύψους 2,45 δισ. ευρώ, αναβαθμίστηκαν σε Β από CCC+, με αρνητική προοπτική.

Τα καλυμμένα ομόλογα της Εθνικής (του προγράμματος Ι), ύψους 8,46 δισ. ευρώ, αναβαθμίστηκαν σε Β από Β- και με αρνητική προοπτική, ενώ τα καλυμμένα ομόλογά της ίδιας τράπεζας (του προγράμματος ΙΙ), ύψους 8,4 δισ. ευρώ, αναβαθμίστηκαν σε Β από CCC+, επίσης με αρνητική προοπτική.

Οι καλυμμένοι τίτλοι της Πειραιώς, ύψους 1,25 δισ. ευρώ, αναβαθμίστηκαν σε Β από CCC+ με αρνητική προοπτική.

Η νέα αξιολόγηση των ομολόγων αυτών ακολουθεί την αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου και των αντίστοιχων τραπεζών στη βαθμίδα Β- από τη CCC, αντανακλώντας την άποψη του οίκου Fitch για τη διαδικασία νέας εξισορρόπησης της ελληνικής οικονομίας και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X