Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Το σχέδιο για τη μεταβατική λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης
Το σχέδιο της κυβέρνησης για το μεταβατικό σχήμα μέχρι την δημιουργία του νέου φορέα στη δημόσια ραδιοτηλεόραση περιλαμβάνει 2.000 εργαζόμενους με δίμηνες ή τρίμηνες συμβάσεις εργασίας.Αναλυτικά το σχέδιο προβλέπει:Με 2.000 πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ ΑΕ θα λειτουργήσει το μεταβατικό σχήμα μέχρι να λειτουργήσει ο νέος φορέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, εκ των οποίων 1.850 θα είναι δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί και 150 μουσικοί.Στο νέο σχήμα δεν θα περιλαμβάνονται 400 υπάλληλοι που έχουν δεύτερη εργασία, 200 που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα και 60 με 70 εργαζόμενοι που έχουν 11μηνες συμβάσεις ή ανήκουν στην κατηγορία του Προσωπικού Ειδικών Θέσεων.Οι 2.000 πρώην υπάλληλοι της ΕΡΤ θα αποζημιωθούν κανονικά και θα υπογράψουν 2μηνες ή 3μηνες συμβάσεις.Μέχρι να δημιουργηθεί ο νέος φορέας θα εκπέμπεται πλήρες πρόγραμμα από όλα τα κανάλια και τις ραδιοφωνικές συχνότητες της ΕΡΤ ΑΕ.Το επόμενο 10ημερο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την νέα δημόσια ραδιοτηλεόρασηΜέσα στο επόμενο δίμηνο θα έχει ολοκληρωθεί το οργανωτικό σχήμα υπό την επίβλεψη αρμόδιου υφυπουργού προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ, της επιτροπής προσωπικοτήτων και ειδικού τεχνικού συμβούλου.Με εντολή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα έχει δοθεί εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος να καταβληθούν 2 μηνιαίοι μισθοί στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου της πρώην ΕΡΤ, ως πρώτη δόση έναντι της συνολικής αποζημίωσης. Μάλιστα το συγκεκριμένο ποσό έχει ήδη πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων.Στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου θα καταβληθεί ένας μισθός μέχρι να υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και υπολογισμός τυχόν υπολοίπων, ενώ οι εργαζόμενοι κατηγοριών ΠΕΘ, Ειδικών Συμβούλων και Μετακλητών Υπαλλήλων δεν θα λάβουν αποζημίωση. Τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς μισθοδοσίας των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ στην ALPHA ΕΜΠΟΡΙΚΗ Τράπεζα.ΠΟΣΠΕΡΤ σε Στουρνάρα : "Μολών λαβέ

Το σχέδιο για τη μεταβατική λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης

Το σχέδιο της κυβέρνησης για το μεταβατικό σχήμα μέχρι την δημιουργία του νέου φορέα στη δημόσια ραδιοτηλεόραση περιλαμβάνει 2.000 εργαζόμενους με δίμηνες ή τρίμηνες συμβάσεις εργασίας.

Αναλυτικά το σχέδιο προβλέπει:

• Με 2.000 πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ ΑΕ θα λειτουργήσει το μεταβατικό σχήμα μέχρι να λειτουργήσει ο νέος φορέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, εκ των οποίων 1.850 θα είναι δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί και 150 μουσικοί.

• Στο νέο σχήμα δεν θα περιλαμβάνονται 400 υπάλληλοι που έχουν δεύτερη εργασία, 200 που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα και 60 με 70 εργαζόμενοι που έχουν 11μηνες συμβάσεις ή ανήκουν στην κατηγορία του Προσωπικού Ειδικών Θέσεων.

• Οι 2.000 πρώην υπάλληλοι της ΕΡΤ θα αποζημιωθούν κανονικά και θα υπογράψουν 2μηνες ή 3μηνες συμβάσεις.

• Μέχρι να δημιουργηθεί ο νέος φορέας θα εκπέμπεται πλήρες πρόγραμμα από όλα τα κανάλια και τις ραδιοφωνικές συχνότητες της ΕΡΤ ΑΕ.

• Το επόμενο 10ημερο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση

• Μέσα στο επόμενο δίμηνο θα έχει ολοκληρωθεί το οργανωτικό σχήμα υπό την επίβλεψη αρμόδιου υφυπουργού προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ, της επιτροπής προσωπικοτήτων και ειδικού τεχνικού συμβούλου.

Με εντολή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα έχει δοθεί εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος να καταβληθούν 2 μηνιαίοι μισθοί στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου της πρώην ΕΡΤ, ως πρώτη δόση έναντι της συνολικής αποζημίωσης. Μάλιστα το συγκεκριμένο ποσό έχει ήδη πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου θα καταβληθεί ένας μισθός μέχρι να υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και υπολογισμός τυχόν υπολοίπων, ενώ οι εργαζόμενοι κατηγοριών ΠΕΘ, Ειδικών Συμβούλων και Μετακλητών Υπαλλήλων δεν θα λάβουν αποζημίωση. Τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς μισθοδοσίας των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ στην ALPHA ΕΜΠΟΡΙΚΗ Τράπεζα.

ΠΟΣΠΕΡΤ σε Στουρνάρα : "Μολών λαβέ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X