Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Η υπερβολική γυμναστική κόβει χρόνια απ’ τη ζωή
Είναι μία είδηση που πρέπει να λάβουν σοβαρά υπ όψιν οι ασκούμενοι: η υπερβολική γυμναστική όχι μόνο δεν προσθέτει χρόνια στη ζωή, αλλά της κόβει κιόλας, διότι εξαντλεί πρόωρα την καρδιά. Το συμπέρασμα προέρχεται από την συνδυασμένη ανάλυση διαφόρων μελετών για την υγεία δρομέων, την οποία πραγματοποίησαν οι αμερικανοί καρδιολόγοι δρες Τζέιμς ΟΚίφι και Καρλ Λέιβι, που είναι και οι ίδιοι δρομείς. Ο δρ ΟΚίφι είναι καρδιολόγος στο Ίδρυμα Καρδιάς Saint Lukes Mid America στο Κάνσας και ο δρ Λέιβι στο Καρδιολογικό Αγγειακό Ίδρυμα John Ochsner στη Νέα Ορλεάνη. Όπως γράφουν σε τρισέλιδο άρθρο τους στην επιθεώρηση "Heart

Η υπερβολική γυμναστική κόβει χρόνια απ’ τη ζωή

Είναι μία είδηση που πρέπει να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν οι ασκούμενοι: η υπερβολική γυμναστική όχι μόνο δεν προσθέτει χρόνια στη ζωή, αλλά της κόβει κιόλας, διότι εξαντλεί πρόωρα την καρδιά.

Το συμπέρασμα προέρχεται από την συνδυασμένη ανάλυση διαφόρων μελετών για την υγεία δρομέων, την οποία πραγματοποίησαν οι αμερικανοί καρδιολόγοι δρες Τζέιμς Ο’Κίφι και Καρλ Λέιβι, που είναι και οι ίδιοι δρομείς.

Ο δρ Ο’Κίφι είναι καρδιολόγος στο Ίδρυμα Καρδιάς Saint Luke’s Mid America στο Κάνσας και ο δρ Λέιβι στο Καρδιολογικό & Αγγειακό Ίδρυμα John Ochsner στη Νέα Ορλεάνη.

Όπως γράφουν σε τρισέλιδο άρθρο τους στην επιθεώρηση «Heart

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

X