Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Ο κακός γάμος βλάπτει μόνο τις γυναίκες
Οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στο γάμο τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν υψηλή πίεση και καρδιακά προβλήματα, οι άνδρες όμως όχι.Αυτό προκύπτει από μελέτη αμερικάνων επιστημόνων από το πανεπιστήμιο της Γιούτα. Οι ερευνητές μελέτησαν την ψυχική και σωματική υγεία περίπου 300 παντρεμένων ζευγαριών που είναι παντρεμένα για περισσότερα από 20 χρόνια.Κάθε ζευγάρι απάντησε σε ερωτηματολόγιο και υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις.Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως γυναίκες που οι γάμοι τους είναι προβληματικοί, με διαμάχες και έντονες διαφωνίες, παρουσιάζουν σε μεγαλύτερο ποσοστό κατάθλιψη, αλλά και μεταβολικό σύνδρομο, που έχει χαρακτηριστεί ως η νόσος του αιώνα που διανύουμε, καθώς συνδυάζει πέντε διαταραχές και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή μας πολλαπλασιάζοντας τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου. Δεν ίσχυε όμως το ίδιο και για τους άνδρες, οι οποίοι αν και ήταν απογοητευμένοι και εμφάνιζαν σημάδια κατάθλιψης, δεν είχαν επιπτώσεις στη σωματική τους υγεία.Η Νάνσι Χένρι που συμμετείχε στην ερευνητική ομάδα που έκανε τη μελέτη, αναφέρει πώς οι ερευνητές περίμεναν ότι οι αρνητικές πτυχές ενός γάμου (καυγάδες, θυμός), θα επηρέαζαν αρνητικά τη σωματική και πνευματική υγεία και των δυο συζύγων. "Διαπιστώσαμε όμως ότι αυτό ίσχυε μόνο για τις γυναίκες και όχι για τους άνδρες.Αυτή η διαφορά μεταξύ των δυο φύλων είναι σημαντική καθώς η καρδιαγγειακή νόσος αποτελεί τη νούμερο ένα αιτία θανάτου τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες. Οι επιστήμονες ακόμη προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τον τρόπο με τον οποίο συγκεκριμένοι παράγοντες στις σχέσεις αλλά και στα συναισθήματα σχετίζονται με την καρδιαγγειακή νόσο

Ο κακός γάμος βλάπτει μόνο τις γυναίκες

Οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στο γάμο τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν υψηλή πίεση και καρδιακά προβλήματα, οι άνδρες όμως όχι.

Αυτό προκύπτει από μελέτη αμερικάνων επιστημόνων από το πανεπιστήμιο της Γιούτα. Οι ερευνητές μελέτησαν την ψυχική και σωματική υγεία περίπου 300 παντρεμένων ζευγαριών που είναι παντρεμένα για περισσότερα από 20 χρόνια.

Κάθε ζευγάρι απάντησε σε ερωτηματολόγιο και υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως γυναίκες που οι γάμοι τους είναι προβληματικοί, με διαμάχες και έντονες διαφωνίες, παρουσιάζουν σε μεγαλύτερο ποσοστό κατάθλιψη, αλλά και μεταβολικό σύνδρομο, που έχει χαρακτηριστεί ως η νόσος του αιώνα που διανύουμε, καθώς συνδυάζει πέντε διαταραχές και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή μας πολλαπλασιάζοντας τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου. Δεν ίσχυε όμως το ίδιο και για τους άνδρες, οι οποίοι αν και ήταν απογοητευμένοι και εμφάνιζαν σημάδια κατάθλιψης, δεν είχαν επιπτώσεις στη σωματική τους υγεία.

Η Νάνσι Χένρι που συμμετείχε στην ερευνητική ομάδα που έκανε τη μελέτη, αναφέρει πώς οι ερευνητές περίμεναν ότι οι αρνητικές πτυχές ενός γάμου (καυγάδες, θυμός), θα επηρέαζαν αρνητικά τη σωματική και πνευματική υγεία και των δυο συζύγων. «Διαπιστώσαμε όμως ότι αυτό ίσχυε μόνο για τις γυναίκες και όχι για τους άνδρες.

Αυτή η διαφορά μεταξύ των δυο φύλων είναι σημαντική καθώς η καρδιαγγειακή νόσος αποτελεί τη νούμερο ένα αιτία θανάτου τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες. Οι επιστήμονες ακόμη προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τον τρόπο με τον οποίο συγκεκριμένοι παράγοντες στις σχέσεις αλλά και στα συναισθήματα σχετίζονται με την καρδιαγγειακή νόσο

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X