Δυσφορία Ομήρου για την απάντηση του Μπαν κι Μουν

Ανεπαρκή κρίνει η ΕΔΕΚ την προφορική απάντηση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην επιστολή του Προέδρου Ν. Αναστασιάδη, με την οποία ζητούσε διαβεβαιώσεις ότι το δείπνο με τον Ντερβίς Έρολγου, στις 30 Μαϊου, θα έχει κοινωνικό χαρακτήρα.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, επισήμανε ότι ο Γενικός Γραμματέας δεν απάντησε με επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ παραγνώρισε εντελώς τις αναφορές για τη συνεχιζόμενη απαράδεκτη συμπεριφορά του Αλεξάντερ Ντάουνερ και των συνεργατών του.

Ως εκ τούτου, τόνισε ο κ. Ομήρου, το πρόβλημα Ντάουνερ συνεχίζει να υφίσταται και αυτό που επιβάλλεται, είπε, είναι η απομάκρυνσή του.

Επιπλέον, ο κ. Ομήρου σχολίασε τις δηλώσεις Ρομπάι στην Τουρκία, στις οποίες συνέδεσε τη λύση του Κυπριακού με το φυσικό αέριο. Κάλεσε την κυβέρνηση να καταστήσει σαφές ότι ουδεμία σύνδεση υπάρχει μεταξύ των δύο ζητημάτων και τόνισε την ανάγκη να σταλεί το μήνυμα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να απαιτήσει τη συμμόρφωση της Τουρκίας με το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο ως προς τη λύση του Κυπριακού και τον σεβασμό της στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

“Χλιαρή και αόριστη, που γεννά πολλά ερωτήματα

Σχετικά άρθρα