Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Ιταλία: Πρόταση για έξοδο από την επιτήρηση
Την ικανοποίησή τους εκφράζουν πηγές της ιταλικής κυβέρνησης για την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την οποία δημοσιοποίησαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης να προτείνει την έξοδο της Ιταλίας από τη διαδικασία ειδικής παρακολούθησης λόγω υπερβολικού ελλείμματος. Η ιταλική κυβέρνηση, όπως αναφέρεται, αναμένεται να προβεί σε αναλυτικά σχόλια όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοινώσει επίσημα την απόφασή της την ερχόμενη Τετάρτη. Όπως υπογραμμίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, "η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα θα πρέπει τώρα να βρει τον τρόπο να διαθέσει περισσότερα κονδύλια για την ανάπτυξη και την εργασία χωρίς, όμως, να υπερβεί η χώρα το προκαθορισμένο όριο του 3% στη σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η Κομισιόν αναμένεται να απευθύνει, πάντως, συστάσεις στην κυβέρνηση της Ρώμης, οι οποίες θα αφορούν, κυρίως, τη συνέχιση της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των μεταρρυθμίσεων, την αποδοτικότερη οργάνωση της δημόσιας διοίκησης της χώρας και την επέκταση των εταιρικών συμβάσεων. Τα επόμενα τρία χρόνια τονίζει η εφημερίδα "Κοριέρε Ντέλα Σέρα

Ιταλία: Πρόταση για έξοδο από την επιτήρηση

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν πηγές της ιταλικής κυβέρνησης για την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής –την οποία δημοσιοποίησαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης– να προτείνει την έξοδο της Ιταλίας από τη διαδικασία ειδικής παρακολούθησης λόγω υπερβολικού ελλείμματος.

Η ιταλική κυβέρνηση, όπως αναφέρεται, αναμένεται να προβεί σε αναλυτικά σχόλια όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοινώσει επίσημα την απόφασή της την ερχόμενη Τετάρτη.

Όπως υπογραμμίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, «η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα θα πρέπει τώρα να βρει τον τρόπο να διαθέσει περισσότερα κονδύλια για την ανάπτυξη και την εργασία χωρίς, όμως, να υπερβεί η χώρα το προκαθορισμένο όριο του 3% στη σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η Κομισιόν αναμένεται να απευθύνει, πάντως, συστάσεις στην κυβέρνηση της Ρώμης, οι οποίες θα αφορούν, κυρίως, τη συνέχιση της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των μεταρρυθμίσεων, την αποδοτικότερη οργάνωση της δημόσιας διοίκησης της χώρας και την επέκταση των εταιρικών συμβάσεων.

Τα επόμενα τρία χρόνια –τονίζει η εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

X