Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Ξέρεις να χρησιμοποιείς σωστά τη φωνή σου;
Ξέρεις να χρησιμοποιείς σωστά τη φωνή σου; thumbnail

Ξέρεις να χρησιμοποιείς σωστά τη φωνή σου;

Πολλοί ομιλητές (δάσκαλοι, γυμναστές, νηπιαγωγοί, δικηγόροι, τραγουδιστές, ψάλτες κ.α.) συχνά αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τη φωνή τους.

Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο της διαρκούς βραχνάδας ή της αίσθησης οτι δεν «βγαίνει» άλλο η φωνή προς το τέλος της ημέρας ή ακόμη και νωρίς το πρωί. Όταν, τα φαινόμενα αυτά γίνονται ολοένα και συχνότερα ή ακόμη και εντονότερα, τότε το άτομο απευθύνεται σε έναν Ωτορινολαρυγγολόγο για εξέταση του λάρυγγα και των φωνητικών χορδών. Συχνά, ο γιατρός αυτό που διαπιστώνει είναι οτι το άτομο κάνει κακή χρήση των φωνητικών του χορδών ή/και κατάχρηση της φωνής του.

Η κακή χρήση των φωνητικών χορδών μπορεί να οδηγήσει και σε πιο σύνθετες και επίπονες καταστάσεις. Το άτομο, λοιπόν, που δεσμεύεται συχνά σε ομιλία λόγω επαγγέλματος ή απο επιλογή, καλό είναι να χρησιμοποιεί σωστά τη φωνή του για να προστατεύει τις φωνητικές του χορδές και να μην αντιμετωπίσει στο μέλλον τέτοιες καταστάσεις.

Η εκμάθηση σωστής χρήσης φωνής είναι μια απλή διαδικασία, την οποία μπορεί να παρακολουθήσει οποιοδήποτε άτομο χρησιμοποιεί συχνά τη φωνή του και θέλει να την προφυλάξει. Ολοκληρώνεται σε 8-10 συνεδρίες και το άτομο πλέον νοιώθει βέβαιο οτι χρησιμοποιεί τη φωνή του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με ασφάλεια.

 

Σύλα Πέτρου Λογοπαθολόγος – Λογοθεραπεύτρια

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X