Αρχική / More / Αθλητικά / Πούτιν: η Ρωσία δεν είχε ποτέ πρόγραμμα ντόπινγκ με κρατική χορηγία
Πούτιν: η Ρωσία δεν είχε ποτέ πρόγραμμα ντόπινγκ με κρατική χορηγία thumbnail

Πούτιν: η Ρωσία δεν είχε ποτέ πρόγραμμα ντόπινγκ με κρατική χορηγία

Η Ρωσία δεν είχε ποτέ ένα πρόγραμμα ντόπινγκ με κρατική χορηγία, υποστήριξε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά την πρόσφατη απόφαση της ένωσης των εθνικών οργανισμών αντι-ντόπινγκ (NADOs), να ζητήσει την προσωρινή απαγόρευση για τη Ρωσία από τον διεθνή αθλητισμό.


«Στη Ρωσία ποτέ δεν είχαμε, δεν έχουμε, και ελπίζω ότι δεν θα έχουμε ένα πρόγραμμα ντόπινγκ με κρατική χορηγία. Αντίθετα, υπάρχει μόνο ένας αγώνας κατά του ντόπινγκ», είπε ο Β. Πούτιν, σε ομιλία που μεταδόθηκε τηλεοπτικά κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στη σιβηρική πόλη του Κρασνογιάρσκ.


Ο Πούτιν παρατήρησε ότι αυτό που υπήρξε ήταν μεμονωμένες περιπτώσεις αθλητικών ντόπινγκ στη Ρωσία στο παρελθόν και σημείωσε ότι το σύστημα δεν λειτουργούσε. «Δημιουργήσαμε ένα νέο σύστημα ελέγχου ντόπινγκ μαζί» ανέφερε.


Η ένωση των εθνικών οργανισμών αντι-ντόπινγκ (NADOs), ζήτησε τον Ιανουάριο τη γενική απαγόρευση για τη Ρωσία από όλες τις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις έως ότου η χώρα θα μπορούσε να αποδείξει ότι έχει εγκαταστήσει και αγκαλιάσει ένα αξιόπιστο σύστημα αντι-ντόπινγκ.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ / φωτογραφία αρχείου (Putin, Yelena Isinbayeva): Yury Kochetkov, EPA

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X