Αρχική / More / ΖΩΔΙΑ / Με ποιο τρόπο καταστρέφουν τα ζώδια μόνα τους την ζωή τους;
Με ποιο τρόπο καταστρέφουν τα ζώδια μόνα τους την ζωή τους; thumbnail

Με ποιο τρόπο καταστρέφουν τα ζώδια μόνα τους την ζωή τους;

Η ζωή έχει και τις δυσκολίες της, έχει τις προκλήσεις, τα δάκρυα, τις στεναχώριες και στην προσπάθειά μας να μπορέσουμε να εξηγήσουμε "γιατί μου συμβαίνει εμένα αυτό" όλοι μας έχουμε την τάση να καταλογίζουμε αλλού τις ευθύνες, λες και περνάμε από "δικαστήριο" όπου θέλουμε να πείσουμε τον δικαστή, ότι εμείς δεν φταίξαμε σε τίποτα!  Για κάθε δυσκολία ή πρόβλημα που περνάς στη ζωή σου, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχεις εσύ, γιατί το τιμόνι είναι στα χέρια σου και εσύ καθημερινά περνάς από "εξετάσεις" οι οποίες και δείχνουν κατά πόσο είσαι καλός οδηγός!  Είναι γεγονός ότι τις περισσότερες φορές εμείς οι ίδιοι είμαστε οι βασικοί υπαίτιοι που καταστρέφουμε μόνοι μας τη ζωή μας, ίσως γιατί έτσι όπως ανέφερα παραπάνω δεν μπορούμε να διακρίνουμε, να αναγνωρίσουμε και να διορθώσουμε τα λάθη μας! Εμείς σε αυτό το άρθρο, θα φροντίσουμε να ρίξουμε "φως" σε αυτή τη δική σας σκοτεινή πλευρά, η οποία και σας παρασύρει να καταστρέφεται τη ζωή σας… Αναγνωρίστε την γιατί αυτό είναι το πρώτο βήμα για να την αντιμετωπίσετε και να την διορθώσετε!


Κριός: Όποιος βιάζεται σκοντάφτει λέει μία παλιά λαϊκή παροιμία και σίγουρα εσύ θα κουνήσεις ειρωνικά το κεφάλι σου και θα πεις : "Σιγά ρε Ωροσκόπε, μου λες κάτι καινούργιο τώρα";  Όχι Κριέ μου, δεν σου λέω κάτι νέο, ή κάτι που δεν το ξέρεις εσύ ή οι κοντινοί σου άνθρωποι! Είσαι ο πρώτος, ο βιαστικός, ο μπροστάρης αλλά ναι αγάπη μου σκοντάφτεις και πέφτεις σε λούμπες. Όσο δυνατός και να είσαι, όσο καλό σχέδιο και να έχεις,  υπερεκτιμάς τις δυνάμεις σου και νομίζεις ότι όλα μπορείς να τα κάνεις και ότι μόνος σου μπορείς να καταφέρεις τα πάντα! Βιάζεσαι σε πιάνουν οι εγωισμοί και το αποτέλεσμα; Καταστρέφεις μόνος  την κατάσταση!


Ταύρος:  Είναι αγάπη μου αυτή η επιμονή σου, αυτό το πείσμα σου αυτό που λέμε ότι είσαι "αγύριστο κεφάλι"! Μην θυμώνεις, μη … το ξέρεις πολύ καλά ότι αργείς πολύ να αλλάξεις χούγια, να αλλάξεις συνήθειες, να αλλάξεις συναισθήματα και επιμένεις, πεισμώνεις και δεν το βάζεις κάτω, να κρατήσεις σταθερά, αυτά που ποτέ δεν ήταν … Το αποτέλεσμα χάνεις φαιά ουσία , αλλά και πολύτιμο χρόνο. Την στιγμή που εσύ μένεις δέσμιος σε καταστάσεις που δεν ωφελούν  και βαριέσαι να κουνήσεις το πόδι σου κάποιος άλλος σου "αρπάζει" την ευκαιρία…


Δίδυμος:  Είναι γεγονός ότι είσαι ένα από τα πιο έξυπνα ζώδια και αυτό σε βοηθά να διακρίνεις τους κινδύνους, να κάνεις αλλαγές, να προσαρμόζεσαι εύκολα και να γλιτώνεις τις κακοτοπιές. Δεν παύεις όμως να καταστρέφεις και εσύ άθελά σου τις καταστάσεις γύρω σου .. Πώς συμβαίνει αυτό; Διχάζεσαι, μπερδεύεσαι και ναι, έχεις  αυτά τα 2 πρόσωπα που ξεγελούν όχι μόνο τους άλλους, αλλά και εσένα τον ίδιο !Άλλα θες τη μία, άλλα θες την άλλη, μετανιώνεις για πράγματα που είπες και έκανες  και ναι υπάρχει μία ανισορροπία σχετικά με το είναι αυτό που πραγματικά θέλεις! Το αποτέλεσμα; Καταστρέφεις καταστάσεις  που δεν θα έπρεπε και νιώθεις πληγωμένος!


Καρκίνος:  Δεν μπορείς να ξεπεράσεις το χτες και ένα από τα βασικά σου ελαττώματα δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι αφήνεις το παρελθόν, να σου καθορίζει το παρόν και να σου επηρεάζει το μέλλον!  Έχεις τις ευαισθησίες σου, τις νοσταλγίες σου και δεν ξεπερνάς εύκολα καταστάσεις έτσι λοιπόν όλος αυτός ο συναισθηματικός αναβρασμός γίνεται η βασική αιτία να καταστρέφεις μόνος σου τη ζωή σου γύρω σου!  Επιπλέον πολλές φορές αφήνεις να σου κάνουν οι άλλοι  τα κουμάντα γύρω σου, με αποτέλεσμα να καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η δική σου χαρά έρχεται πάντα σε δεύτερη μοίρα.


Λέων: Το ξέρουμε πως είσαι δυνατός, είσαι ο βασιλιάς του Ζωδιακού όπου κανείς δεν μπορεί να αναμετρηθεί μαζί σου… Μήπως όμως όλη αυτή η περηφάνια σου, σε κάνει να κρύβεις τις αδυναμίες και τις ευαισθησίες σου! Ο τρόπος με τον οποίο εσύ φίλε μου Λέοντα καταστρέφεις πολλές φορές τη ζωή σου, είναι επειδή έχεις πολύ υψηλές απαιτήσεις από τον εαυτό σου και δεν καταδέχεσαι εύκολα την βοήθεια και την υποστήριξη από τους ανθρώπους γύρω σου!  Το αποτέλεσμα; Φορτώνεσαι, πιέζεσαι, κρύβεις τα συναισθήματά σου και έρχεται η ώρα που ναι …. δεν τα καταφέρνεις και λυγίζεις!


Παρθένος:  Είσαι το ζώδιο της Υπηρεσίας, φροντίζοντας όμως με κάθε λεπτομέρεια όλοι να είναι ευχαριστημένοι και προσφέροντας έργο για τους άλλους, ξεχνάς τον ίδιο σου τον εαυτό … Ένας τρόπος με τον οποίο συνήθως καταστρέφεις τον εαυτό σου, είναι με την τάση σου να προσκολλάσαι στις λεπτομέρειες, σε όλα αυτά τα μικρά και απλά πράγματα της καθημερινότητας τα οποία όμως σε κάνουν να χάνεις την ουσία! Ο χρόνος που αφιερώνεις σε εσένα τον ίδιο είναι ελάχιστος και αυτό είναι κάτι που συνήθως το πληρώνεις και μάλιστα ακριβά.


Ζυγός:  Δεν γίνεται όλοι να μας αγαπούν και φυσικά δεν γίνεται σε όλο τον κόσμο να είμαστε αγαπητοί … Εσύ φίλε μου Ζυγέ παίρνεις πολύ προσωπικά το θέμα της συμπάθειες, γιατί επιθυμείς όλοι να σε αγαπούν και εσύ πιστεύεις ότι πρέπει πάντα να φέρεσαι καλά σε όλο τον κόσμο! Προσπαθώντας να φερθείς δίκαια κρατώντας τις ισορροπίες, χάνεις τον εαυτό σου, για το λόγο ότι δεν εξωτερικεύεις αυτά που πραγματικά πιστεύεις και αισθάνεσαι, αλλά τα πνίγεις μέσα σου! Έτσι λοιπόν καταλήγεις να γίνεσαι το "θύμα" όχι μόνο των άλλων αλλά και του ίδιου σου του εαυτού, γιατί δεν εκφράζεις την άποψη και τα "θέλω" σου φοβούμενος ότι θα παρεξηγηθείς ότι θα εμπνεύσεις αντιπάθειες.


Σκορπιός:  Είσαι άνθρωπος των άκρων και είναι γεγονός ότι έχεις την τάση αγαπημένε μου σκορπιέ να αυτοκαταστρέφεσαι! Δεν υπάρχουν μεσαίες λύσεις για σένα, είσαι ή του ύψους ή του βάθους, ζεις με ένταση τα συναισθήματά σου και δεν υποχωρείς σε τίποτα και σε κανέναν. Καταστρέφεις την ζωή σου αλλά και τον ψυχισμό σου, επιμένοντας με πείσμα να αλλάξεις καταστάσεις που βλέπεις ότι δεν οδηγούν πουθενά…  Καταστρέφεσαι κάνοντας απαισιόδοξες και αρνητικές σκέψεις που δεν σε αφήνουν εύκολα να κάνεις μία νέα αρχή!


Τοξότης:  Η ζωή είναι ωραία, θέλει κέφι, χιούμορ, γνώση και εμπειρίες αυτό είναι κάτι που το ξέρεις πολύ καλά … Αυτό όμως που το γνωρίζεις, αλλά το αποφεύγεις γιατί δεν το αντέχεις είναι ότι η ζωή θέλει και υπομονή καθώς και εστιασμό στους στόχους. Ναι είναι γεγονός ότι κάνεις μεγάλα σχέδια για σένα, για τη ζωή και το μέλλον σου … Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν έχεις ούτε την υπομονή αλλά ούτε και την επιμονή και με την πρώτη δυσκολία βαριέσαι και το βάζεις στα πόδια. Το αποτέλεσμα; Λίγο αργότερα το μετανιώνεις, χαλιέσαι και καταστρέφεις ότι όμορφο είχες χτίσει.


Αιγόκερως: "Τι θα πει ο κόσμος για μένα; Η οικογένειά μου θα με κρίνει, δεν μπορώ να γίνω η αιτία να δημιουργηθούν κουτσομπολιά… πρέπει να πετύχω"! Αιγόκερε, σε παράνοιάζει το τι θα πει ο κόσμος και το κοινωνικό σου σύνολο, ναι για ένα καθαρό κούτελο ζούμε σε αυτή την κοινωνία, αλλά δεν γίνεται να αυτοπεριορίζεσαι προκειμένου να κάνεις πάντα αυτό που θέλουν οι άλλοι για να φαίνεσαι ο πρώτος, το καλό παιδί και ο πιο άξιος και στην συνέχεια να τα κάνεις όλα στη "ζούλα"… Αυτό είναι "μισή" χαρά! Πώς καταστρέφεις μόνος σου τη ζωή σου; Βάζεις όρια, δεν απολαμβάνεις τη στιγμή , δεν λειτουργείς ελεύθερα και το αποτέλεσμα; Μπουχτίζεις και στο τέλος προσπαθείς με κρυφό και μυστικό τρόπο να κάνεις το δικό σου και χαλάει όλη η μαγιά!


Υδροχόος: Στην προσπάθειά σου να προγραμματίσεις και να προχωρήσεις στο μέλλον, χάνεις το παρόν και δεν ξεπερνάς ποτέ το παρελθόν! Αυτός ακριβώς είναι ο δικός σου  λανθασμένος τρόπος που αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις, με αποτέλεσμα να καταστρέφεις τα πάντα γύρω σου! Για παράδειγμα:  Λες "Θέλω μία δουλειά με πολύ καλά λεφτά", σου τυχαίνει μία δουλειά με πιο λίγα λεφτά από ότι σχεδίαζες , και ίσως όχι στο αντικείμενο που εσύ γούσταρες. Το αποτέλεσμα; Δεν συμβιβάζεσαι , αντιδράς και χάνεις … Σίγουρα θα μου πεις τι έχασες; Το ξερες ότι πηγαίνοντας σε αυτή τη δουλειά, θα γνώριζες τον άνθρωπο που θα αναγνώριζε τις ικανότητές σου και θα σου έκανε την πρόταση για να κάνεις πραγματικότητα το όνειρό σου; Σου έδωσα ένα μικρό παράδειγμα για να καταλάβεις τι εννοώ, δεν χρειάζεται να ταυτιστείς με αυτό το παράδειγμα, αρκεί να πιάσεις το νόημα: Το μέλλον σε κάνει ασυμβίβαστο!


Ιχθύς: Καλά τα όνειρα, οι επιθυμίες και οι φαντασιώσεις … πράγματι όλα αυτά κάποιες στιγμές εξιτάρουν, ωστόσο παν μέτρον άριστον όπως έλεγαν και οι σοφοί! Εσύ φίλε μου Ιχθύ πολλές φορές καταστρέφεις μόνος σου τη ζωή σου, γιατί απλά δεν μπορείς να δεις καθαρά τις καταστάσεις γύρω σου! Ναι, το ξέρουμε ότι έχεις τον δικό σου τρόπο σκέψης,  έχεις την δική σου πραγματικότητα, πολύ πιθανό να έχεις και αυτό το "κάτι" το καλλιτεχνικό και ένας καλλιτέχνης είναι και λίγο στην "κοσμάρα" του όμως θυμήσου: Οι εξιδανικεύσεις οδηγούν  στην αδράνεια, στην συνέχεια σε εξαπατήσεις, σε ψέματα, σε δάκρυα, σε απογοήτευση και σε στασιμότητα … Όλα αυτά δεν τα αξίζεις για αυτό άκουσε και από κάναν άνθρωπο κουβέντα όταν προσπαθούν να σε ταρακουνήσουν λέγοντάς σου την ωμή αλήθεια!


πηγή: http://www.oroskopos.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X