Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Fitch: Σταθεροποίηση των ελληνικών ομολόγων
Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch ανακοίνωσε ότι τα ελληνικά ομόλογα με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια (Residential Mortgage - Backed Securities, RMBS) παρουσιάζουν ενδείξεις σταθεροποίησης, καθώς το πρώτο τρίμηνο του 2013 τα επίπεδα των στεγαστικών δανείων σε καθυστέρηση ήταν σταθερά και ο ρυθμός των μη εξυπηρετούμενων δανείων (defaults) επιβραδύνθηκε.To ποσοστό των δανείων που ήταν σε καθυστέρηση περισσότερο από 3 μήνες αυξήθηκε οριακά μόνο κατά 20 μονάδες βάσης στο 4,7%, ακολουθώντας μία περίοδο ταχύτερης αύξησης.Ο αριθμός των νέων δανείων που δεν εξυπηρετούνταν μειώθηκε στην πραγματικότητα στο 1,5% στο πρώτο τρίμηνο εφέτος από 1,8% στο προηγούμενο τρίμηνο. Οι τιμές των κατοικιών, ωστόσο, συνέχισαν να μειώνονται. Η εξασφάλιση πόρων από μη εξυπηρετούμενα δάνεια συνεχίζει να είναι εξαιρετικά ασθενής, καθώς παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κατάσχεσης συγκεκριμένων ακινήτων από τις τράπεζες, σημειώνει ο οίκος Fitch.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Fitch: Σταθεροποίηση των ελληνικών ομολόγων

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch ανακοίνωσε ότι τα ελληνικά ομόλογα με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια (Residential Mortgage – Backed Securities, RMBS) παρουσιάζουν ενδείξεις σταθεροποίησης, καθώς το πρώτο τρίμηνο του 2013 τα επίπεδα των στεγαστικών δανείων σε καθυστέρηση ήταν σταθερά και ο ρυθμός των μη εξυπηρετούμενων δανείων (defaults) επιβραδύνθηκε.

To ποσοστό των δανείων που ήταν σε καθυστέρηση περισσότερο από 3 μήνες αυξήθηκε οριακά μόνο κατά 20 μονάδες βάσης στο 4,7%, ακολουθώντας μία περίοδο ταχύτερης αύξησης.

Ο αριθμός των νέων δανείων που δεν εξυπηρετούνταν μειώθηκε στην πραγματικότητα στο 1,5% στο πρώτο τρίμηνο εφέτος από 1,8% στο προηγούμενο τρίμηνο. Οι τιμές των κατοικιών, ωστόσο, συνέχισαν να μειώνονται. Η εξασφάλιση πόρων από μη εξυπηρετούμενα δάνεια συνεχίζει να είναι εξαιρετικά ασθενής, καθώς παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κατάσχεσης συγκεκριμένων ακινήτων από τις τράπεζες, σημειώνει ο οίκος Fitch.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X