Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Ιταλία: Μαφιόζικο δίκτυο στο «μικροσκόπιο» των αρχών
Μια τεράστιας έκτασης έρευνα σε βάρος 287 προσώπων, τα οποία ενέχονται σε υπόθεση φοροδιαφυγής, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, οργανωμένο έγκλημα και πώληση προϊόντων με πλαστές και αναληθείς ετικέτες προέλευσης διεξάγει η εισαγγελία της Φλωρεντίας.Στην έρευνα συμμετέχει και η Εθνική Εισαγγελία για το Οργανωμένο Έγκλημα. Η βασική κατηγορία αφορά στην αποστολή στην Κίνα από το 2006 ως το 2010 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία προέρχονταν από κέρδη Κινέζων επιχειρηματιών που ζουν κι εργάζονται στην Ιταλία.Πρόκειται για ένα αστρονομικό ποσό που ουδέποτε δηλώθηκε στις ιταλικές φορολογικές αρχές και το οποίο ξεπερνά το σύνολο των εσόδων του δημοσίου από το φόρο πρώτης κατοικίας το έτος 2012.Οι επιχειρηματίες φέρονται να χρησιμοποιούσαν ιδιωτικές εταιρίες μεταφοράς χρημάτων και εμβασμάτων. Χρησιμοποιώντας μια πλειάδα αχυράνθρωπων όπως αποκάλυψαν οι Ιταλοί εισαγγελείς έστελναν συνεχώς μικροποσά στην Κίνα.Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι βασίζονταν συχνά σε αχυράνθρωπους, όμως πολλές φορές χρησιμοποιούσαν τα ονόματα ανυποψίαστων πολιτών, που δεν γνώριζαν τίποτα για την παράνομη αυτή δράση. Η κάθε αποστολή, για να μην δημιουργούνται υποψίες, δεν υπερέβαινε ποτέ τα 1.999 ευρώ.Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, Κινέζοι επιχειρηματίες που έχουν στην ιδιοκτησία τους καφέ-μπαρ, υφαντουργικές βιοτεχνίες και καταστήματα τροφίμων και ενδυμάτων στην περιφέρεια της Τοσκάνης είχαν δημιουργήσει για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου ένα πραγματικό μαφιόζικο δίκτυο.Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τα έσοδά τους προέκυψαν χάρη και στην έντονη εκμετάλλευση Κινέζων μεταναστών στην χρήση σκάρτων πρώτων υλών και στην πώληση προϊόντων "μαϊμού

Ιταλία: Μαφιόζικο δίκτυο στο «μικροσκόπιο» των αρχών

Μια τεράστιας έκτασης έρευνα σε βάρος 287 προσώπων, τα οποία ενέχονται σε υπόθεση φοροδιαφυγής, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, οργανωμένο έγκλημα και πώληση προϊόντων με πλαστές και αναληθείς ετικέτες προέλευσης διεξάγει η εισαγγελία της Φλωρεντίας.

Στην έρευνα συμμετέχει και η Εθνική Εισαγγελία για το Οργανωμένο Έγκλημα. Η βασική κατηγορία αφορά στην αποστολή στην Κίνα — από το 2006 ως το 2010 — 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία προέρχονταν από κέρδη Κινέζων επιχειρηματιών που ζουν κι εργάζονται στην Ιταλία.

Πρόκειται για ένα αστρονομικό ποσό που ουδέποτε δηλώθηκε στις ιταλικές φορολογικές αρχές και το οποίο ξεπερνά το σύνολο των εσόδων του δημοσίου από το φόρο πρώτης κατοικίας το έτος 2012.

Οι επιχειρηματίες φέρονται να χρησιμοποιούσαν ιδιωτικές εταιρίες μεταφοράς χρημάτων και εμβασμάτων. Χρησιμοποιώντας μια πλειάδα αχυράνθρωπων — όπως αποκάλυψαν οι Ιταλοί εισαγγελείς — έστελναν συνεχώς μικροποσά στην Κίνα.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι βασίζονταν συχνά σε αχυράνθρωπους, όμως πολλές φορές χρησιμοποιούσαν τα ονόματα ανυποψίαστων πολιτών, που δεν γνώριζαν τίποτα για την παράνομη αυτή δράση. Η κάθε αποστολή, για να μην δημιουργούνται υποψίες, δεν υπερέβαινε ποτέ τα 1.999 ευρώ.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, Κινέζοι επιχειρηματίες που έχουν στην ιδιοκτησία τους καφέ-μπαρ, υφαντουργικές βιοτεχνίες και καταστήματα τροφίμων και ενδυμάτων στην περιφέρεια της Τοσκάνης είχαν δημιουργήσει για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου ένα πραγματικό μαφιόζικο δίκτυο.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τα έσοδά τους προέκυψαν χάρη και στην έντονη εκμετάλλευση Κινέζων μεταναστών στην χρήση σκάρτων πρώτων υλών και στην πώληση προϊόντων "μαϊμού

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X