Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Οι ΗΠΑ προειδοποιούν το Ισραήλ για τους εποικισμούς
Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν το Ισραήλ ότι τα σχέδια για την κατασκευή κατοικιών στους οικισμούς στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ "υπονομεύουν" τις ειρηνευτικές προσπάθειες, περιλαμβανομένων των πρωτοβουλιών του υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι."Οι Ισραηλινοί πρέπει να παραδεχτούν ότι η συνεχιζόμενη εποικιστική δραστηριότητα και η κατασκευή νέων κατοικιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ είναι αντιπαραγωγική για την υπόθεση της ειρήνης. . . δεν αποδεχόμαστε τη νομιμότητα ενός συνεχιζόμενου ισραηλινού εποικισμού που μπορεί να υπονομεύσει τις ειρηνευτικές προσπάθειες", επισήμανε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Πσάκι.Επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της κυβέρνησης Ομπάμα σχετικά με την ισραηλινοπαλαιστινιακή ειρηνευτική διαδικασία και για τη λύση των δύο κρατών, η Πσάκι καλεί το Ισραήλ να "αναγνωρίσει. . . ότι μια ανεξάρτητη Παλαιστίνη θα πρέπει να είναι βιώσιμη με πραγματικά σύνορα που θα πρέπει να χαραχτούν"."Είναι σημαντικό και τα δύο μέρη να ενεργήσουν για να δημιουργηθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης πάνω στο οποίο θα οικοδομηθεί μια διαρκής ειρήνη" μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, υποστήριξε η Αμερικανίδα αξιωματούχος.Σύμφωνα με το παρατηρητήριο κατά του εποικισμού "Terrestrial Jerusalem", μια ισραηλινή ΜΚΟ, έχουν υπογραφεί συμβόλαια για την κατασκευή 300 σπιτιών στην περιοχή του οικισμού της Ραμότ και 797 άλλες οικιστικές μονάδες θα προταθούν στους εργολάβους στο Τζίλο, κοντά στην Βηθλεέμ, στη Δυτική Όχθη.Ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σάεμπ Ερεκάτ δήλωσε σήμερα ότι η ισραηλινή κυβέρνηση "καταστρέφει" τις προσπάθειες του Κέρι για την αναβίωση της ειρηνευτικής διαδικασίας που έχει παγώσει από το Σεπτέμβριο του 2010.

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν το Ισραήλ για τους εποικισμούς

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν το Ισραήλ ότι τα σχέδια για την κατασκευή κατοικιών στους οικισμούς στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ «υπονομεύουν» τις ειρηνευτικές προσπάθειες, περιλαμβανομένων των πρωτοβουλιών του υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι.

«Οι Ισραηλινοί πρέπει να παραδεχτούν ότι η συνεχιζόμενη εποικιστική δραστηριότητα και η κατασκευή νέων κατοικιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ είναι αντιπαραγωγική για την υπόθεση της ειρήνης. . . δεν αποδεχόμαστε τη νομιμότητα ενός συνεχιζόμενου ισραηλινού εποικισμού που μπορεί να υπονομεύσει τις ειρηνευτικές προσπάθειες», επισήμανε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Πσάκι.

Επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της κυβέρνησης Ομπάμα σχετικά με την ισραηλινοπαλαιστινιακή ειρηνευτική διαδικασία και για τη λύση των δύο κρατών, η Πσάκι καλεί το Ισραήλ να «αναγνωρίσει. . . ότι μια ανεξάρτητη Παλαιστίνη θα πρέπει να είναι βιώσιμη με πραγματικά σύνορα που θα πρέπει να χαραχτούν».

«Είναι σημαντικό και τα δύο μέρη να ενεργήσουν για να δημιουργηθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης πάνω στο οποίο θα οικοδομηθεί μια διαρκής ειρήνη» μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, υποστήριξε η Αμερικανίδα αξιωματούχος.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο κατά του εποικισμού «Terrestrial Jerusalem», μια ισραηλινή ΜΚΟ, έχουν υπογραφεί συμβόλαια για την κατασκευή 300 σπιτιών στην περιοχή του οικισμού της Ραμότ και 797 άλλες οικιστικές μονάδες θα προταθούν στους εργολάβους στο Τζίλο, κοντά στην Βηθλεέμ, στη Δυτική Όχθη.

Ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σάεμπ Ερεκάτ δήλωσε σήμερα ότι η ισραηλινή κυβέρνηση «καταστρέφει» τις προσπάθειες του Κέρι για την αναβίωση της ειρηνευτικής διαδικασίας που έχει παγώσει από το Σεπτέμβριο του 2010.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X