Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Η 2η στον κόσμο γυναίκα-νάνος, έγινε μητέρα
Μια 33χρονη Ελληνίδα που πάσχει από νανισμό κατάφερε να αποκτήσει ένα υγιέστατο αγοράκι! Το θαύμα της Ζωής, όπως το ονόμασε ο μαιευτήρας γυναικολόγος κ. Βασίλειος Αθανασίου, κατά την παρουσίαση του ιατρικού περιστατικού, είχε αρχίσει πριν από 33 χρόνια, με τη γέννηση της. Διότι παρότι επρόκειτο για ένα παιδί με ένα σπάνιο γενετικό νόημα, την αχονδροπλασία ή νανισμό όπως λέγεται κοινώς, και παρότι μεγάλωσε με τη μητέρα της, η Ζωή ουδέποτε πίστεψε ότι πρέπει να πάψει να αγωνίζεται για καλύτερη ποιότητα ζωής, ότι δεν έχει δικαίωμα στο όνειρο της επαγγελματικής και προσωπικής εξέλιξης, ότι δεν μπορεί να ελπίζει στη μητρότητα. Νάνος στο σώμα, γίγαντας στην ψυχή Έχοντας υποβληθεί σε 15 χειρουργικές επεμβάσεις στην παιδική και εφηβική της ηλικία για να αντιμετωπίσει τον νανισμό της και να κερδίσει μερικούς πολύτιμους πόντους στο σώμα της η Ζωή δεν συμμερίστηκε ιδιαίτερα τους προβληματισμούς της ιατρικής ομάδας του κ. Αθανασίου, όταν της εξήγησαν τη διαδικασία στην οποία έπρεπε να υποβληθεί για να τεκνοποιήσει. Αυτό που την απασχολούσε μόνο ήταν να βεβαιωθούν ότι το "ελαττωματικό" γονίδιο με τη μετάλλαξη σήμερα αχονδροπλασίας  δεν θα υπήρχε στο DNA του παιδιού της. Έπειτα από δύο εξωσωματικές γονιμοποιήσεις και πολλή ταλαιπωρία για την ίδια, το πολυπόθητο μωρό ήρθε στην αγκαλιά της Ζωής και του συζύγου της πριν από περίπου δύο μήνες.Στην πρώτη προσπάθεια εξωσωματικής ο γιατρός  αποφάσισε να της τοποθετήσει ένα έμβρυο για να μην επιβαρύνει τον ούτως ή άλλως μικρόσωμο οργανισμό της, όμως ο οργανισμός της το απέρριψε. Την επόμενη φορά ο γιατρός επέλεξε δύο έμβρυα, από τα οποία έζησε τελικά το ένα. Σημειωτέον, ότι από τα 15 έμβρυα της δεύτερης εξωσωματικής τα οκτώ ήταν υγιή και στα επτά υπήρχε το γονίδιο του νανισμού. "Η στενή παρακολούθηση της εγκύου Ζωής ήταν ένας διαρκής ιατρικός αγώνας. Υποβλήθηκε σε πολλές εξετάσεις, αλλά ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκε. Στον ένατο μήνα της κάναμε καισαρική γιατί υπήρχε κίνδυνος προεκλαμψίας. Το παιδί γεννήθηκε υγιέστατο και φυσιολογικό. Εμείς γνωρίζαμε ότι εάν όλα πήγαιναν κατ ευχήν η Ζωή θα αποτελούσε την δεύτερη σε παγκόσμιο επίπεδο περίπτωση γυναίκας με νανισμό που θα τεκνοποιούσε. Για εκείνη βεβαίως θα ήταν η πραγμάτωση μιας βαθιάς επιθυμίας, ενός μεγάλου ονείρου, μιας προσωπικής νίκης απέναντι στο ίδιο της το σώμα. Χαιρόμαστε που όλα εξελίχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο" ανέφερε ο κ. Αθανασίου, αναφορικά με την περίπτωση της Ζωής.protothema

Η 2η στον κόσμο γυναίκα-νάνος, έγινε μητέρα

Μια 33χρονη Ελληνίδα που πάσχει από νανισμό κατάφερε να αποκτήσει ένα υγιέστατο αγοράκι!
Το θαύμα της Ζωής, όπως το ονόμασε ο μαιευτήρας γυναικολόγος κ. Βασίλειος Αθανασίου, κατά την παρουσίαση του ιατρικού περιστατικού, είχε αρχίσει πριν από 33 χρόνια, με τη γέννηση της. Διότι παρότι επρόκειτο για ένα παιδί με ένα σπάνιο γενετικό νόημα, την αχονδροπλασία ή νανισμό όπως λέγεται κοινώς, και παρότι μεγάλωσε με τη μητέρα της, η Ζωή ουδέποτε πίστεψε ότι πρέπει να πάψει να αγωνίζεται για καλύτερη ποιότητα ζωής, ότι δεν έχει δικαίωμα στο όνειρο της επαγγελματικής και προσωπικής εξέλιξης, ότι δεν μπορεί να ελπίζει στη μητρότητα.

Νάνος στο σώμα, γίγαντας στην ψυχή

Έχοντας υποβληθεί σε 15 χειρουργικές επεμβάσεις στην παιδική και εφηβική της ηλικία για να αντιμετωπίσει τον νανισμό της και να κερδίσει μερικούς πολύτιμους πόντους στο σώμα της η Ζωή δεν συμμερίστηκε ιδιαίτερα τους προβληματισμούς της ιατρικής ομάδας του κ. Αθανασίου, όταν της εξήγησαν τη διαδικασία στην οποία έπρεπε να υποβληθεί για να τεκνοποιήσει. Αυτό που την απασχολούσε μόνο ήταν να βεβαιωθούν ότι το «ελαττωματικό» γονίδιο με τη μετάλλαξη σήμερα αχονδροπλασίας  δεν θα υπήρχε στο DNA του παιδιού της.
Έπειτα από δύο εξωσωματικές γονιμοποιήσεις και πολλή ταλαιπωρία για την ίδια, το πολυπόθητο μωρό ήρθε στην αγκαλιά της Ζωής και του συζύγου της πριν από περίπου δύο μήνες.

Στην πρώτη προσπάθεια εξωσωματικής ο γιατρός  αποφάσισε να της τοποθετήσει ένα έμβρυο για να μην επιβαρύνει τον ούτως ή άλλως μικρόσωμο οργανισμό της, όμως ο οργανισμός της το απέρριψε. Την επόμενη φορά ο γιατρός επέλεξε δύο έμβρυα, από τα οποία έζησε τελικά το ένα. Σημειωτέον, ότι από τα 15 έμβρυα της δεύτερης εξωσωματικής τα οκτώ ήταν υγιή και στα επτά υπήρχε το γονίδιο του νανισμού.
«Η στενή παρακολούθηση της εγκύου Ζωής ήταν ένας διαρκής ιατρικός αγώνας. Υποβλήθηκε σε πολλές εξετάσεις, αλλά ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκε. Στον ένατο μήνα της κάναμε καισαρική γιατί υπήρχε κίνδυνος προεκλαμψίας. Το παιδί γεννήθηκε υγιέστατο και φυσιολογικό. Εμείς γνωρίζαμε ότι εάν όλα πήγαιναν κατ ευχήν η Ζωή θα αποτελούσε την δεύτερη σε παγκόσμιο επίπεδο περίπτωση γυναίκας με νανισμό που θα τεκνοποιούσε. Για εκείνη βεβαίως θα ήταν η πραγμάτωση μιας βαθιάς επιθυμίας, ενός μεγάλου ονείρου, μιας προσωπικής νίκης απέναντι στο ίδιο της το σώμα. Χαιρόμαστε που όλα εξελίχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο» ανέφερε ο κ. Αθανασίου, αναφορικά με την περίπτωση της Ζωής.

 

protothema

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X