Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Φαμπιούς: Ίσως τον Ιούλιο η διεθνής διάσκεψη για τη Συρία
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς δήλωσε σήμερα ότι η διεθνής ειρηνευτική διάσκεψη για τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου στη Συρία πιθανόν να πραγματοποιηθεί τον ΙούλιοΟι ΗΠΑ, η Ρωσία και άλλες χώρες ασκούν πιέσεις η διεθνής διάσκεψη να πραγματοποιηθεί αυτόν τον μήνα. Ωστόσο λεπτομέρειες για τη διοργάνωσή της δεν έχουν συμφωνηθεί και συνεπώς δεν έχει οριστεί ημερομηνία."Η διάσκεψη Γενεύη 2 είναι η τελευταία ευκαιρία. Ελπίζω η διάσκεψη να διεξαχθεί. Πιστεύω τον Ιούλιο", δήλωσε ο Φαμπιούς στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Europe 1. Ο Γάλλος υπουργός είπε ότι η συριακή κυβέρνηση και η αντιπολίτευση πρέπει να συμμετάσχουν."Δεν είναι θέμα να καθίσουμε γύρω από το τραπέζι και να ρωτάμε τί θα συζητήσουμε. Πρέπει να έχει γίνει προετοιμασία. Για τον λόγο αυτό λέω ότι θα ήταν κατάλληλη μια ημερομηνία τον Ιούλιο", πρόσθεσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Φαμπιούς: Ίσως τον Ιούλιο η διεθνής διάσκεψη για τη Συρία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς δήλωσε σήμερα ότι η διεθνής ειρηνευτική διάσκεψη για τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου στη Συρία πιθανόν να πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο

Οι ΗΠΑ, η Ρωσία και άλλες χώρες ασκούν πιέσεις η διεθνής διάσκεψη να πραγματοποιηθεί αυτόν τον μήνα. Ωστόσο λεπτομέρειες για τη διοργάνωσή της δεν έχουν συμφωνηθεί και συνεπώς δεν έχει οριστεί ημερομηνία.

"Η διάσκεψη Γενεύη 2 είναι η τελευταία ευκαιρία. Ελπίζω η διάσκεψη να διεξαχθεί. Πιστεύω τον Ιούλιο", δήλωσε ο Φαμπιούς στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Europe 1. Ο Γάλλος υπουργός είπε ότι η συριακή κυβέρνηση και η αντιπολίτευση πρέπει να συμμετάσχουν.

"Δεν είναι θέμα να καθίσουμε γύρω από το τραπέζι και να ρωτάμε τί θα συζητήσουμε. Πρέπει να έχει γίνει προετοιμασία. Για τον λόγο αυτό λέω ότι θα ήταν κατάλληλη μια ημερομηνία τον Ιούλιο", πρόσθεσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X