Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Αισθητήρας από γραφένιο θα καταργήσει το φλας
Επιστήμονες του Nanyang Technological University στη Σιγκπούρη κατασκεύασαν έναν νέο αισθητήρα κάμερας από γραφένιο ο οποίος είναι 1.000 φορές πιο ευαίσθητος στο φως κάνοντας παράλληλα χρήση 10 φορές λιγότερης ενέργειας από τους σημερινούς αισθητήρες.Με απλούστερα λόγια, η νέα τεχνολογία είναι σε θέση παράγει πολύ πιο ευκρινείς φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού καταργώντας την ανάγκη για φλας. Η επιτυχία της βασίζεται στην κυψελοειδή δομή του γραφενίου, η οποία έχει την ικανότητα να διατηρεί τα παραγόμενα από το φως σωματίδια ηλεκτρονίων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο αισθητήρας μπορεί να βρει μια ευρεία γκάμα εφαρμογών από κινητά τηλέφωνα και φωτογραφικές μηχανές μέχρι υπέρυθρες κάμερες, κάμερες κυκλοφορίας και κάμερες δορυφόρων.Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι το χαμηλό του κόστος (υπολογίζεται ότι στοιχίζει το 1/5 περίπου των τρεχόντων αισθητήρων) κάτι που σημαίνει ότι οι κατασκευάστριες εταιρείες θα έχουν μελλοντικά περιθώριο να ρίξουν τις τιμές τους.ΠΗΓΗ: techgear.gr

Αισθητήρας από γραφένιο θα καταργήσει το φλας

Επιστήμονες του Nanyang Technological University στη Σιγκπούρη κατασκεύασαν έναν νέο αισθητήρα κάμερας από γραφένιο ο οποίος είναι 1.000 φορές πιο ευαίσθητος στο φως κάνοντας παράλληλα χρήση 10 φορές λιγότερης ενέργειας από τους σημερινούς αισθητήρες.

Με απλούστερα λόγια, η νέα τεχνολογία είναι σε θέση παράγει πολύ πιο ευκρινείς φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού καταργώντας την ανάγκη για φλας. Η επιτυχία της βασίζεται στην κυψελοειδή δομή του γραφενίου, η οποία έχει την ικανότητα να διατηρεί τα παραγόμενα από το φως σωματίδια ηλεκτρονίων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο αισθητήρας μπορεί να βρει μια ευρεία γκάμα εφαρμογών από κινητά τηλέφωνα και φωτογραφικές μηχανές μέχρι υπέρυθρες κάμερες, κάμερες κυκλοφορίας και κάμερες δορυφόρων.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι το χαμηλό του κόστος (υπολογίζεται ότι στοιχίζει το 1/5 περίπου των τρεχόντων αισθητήρων) κάτι που σημαίνει ότι οι κατασκευάστριες εταιρείες θα έχουν μελλοντικά περιθώριο να ρίξουν τις τιμές τους.

ΠΗΓΗ: techgear.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X