Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / O πελαργός στη Φινλανδία φέρνει τα μωρα σε… κουτι!
O πελαργός στη Φινλανδία φέρνει τα μωρα σε... κουτι! Ενα υπέροχο άρθρο  από το BBC, για το πώς ακόμη σήμερα οι μαμάδες παίρνουν από το κράτος με τη γέννα του παιδιού τους, ένα κουτί με όλη του την προίκα....!!! Για 75 χρόνια, στις μέλλουσες μητέρες της Φινλανδίας δίδεται από το κράτος ένα κουτί. Είναι σαν ένα starter kit από ρούχα, σεντόνια και τα παιχνίδια, το οποίο μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί ως ένα κρεβάτι. Μάλιστα ορισμένοι υποστηρίζουν ότι βοήθησε τη Φινλανδία επιτύχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά βρεφικής θνησιμότητας στον κόσμο. Είναι μια παράδοση που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1930 και είναι σχεδιασμένο για όλα τα παιδιά στη Φινλανδία και για ένα ισότιμο ξεκίνημα στη ζωή. Το πακέτο μητρότητας - ένα δώρο από την κυβέρνηση - είναι διαθέσιμη σε όλες τις μέλλουσες μητέρες. Περιέχει κορμάκια, έναν υπνόσακο, υπαίθρια εργαλεία, προϊόντα κολύμβησης για το μωρό, καθώς και πάνες, κλινοσκεπάσματα και ένα μικρό στρώμα. Με το στρώμα στο κάτω μέρος του κουτιού, το πλαίσιο γίνεται η πρώτη κλίνη ενός μωρού. Οι μητέρες έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ της λήψης του κουτιού, ή επιχορήγηση σε μετρητά της τάξεως των 140 ευρώ. Ωστόσο το 95% επιλέγουν το κουτί. Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ: http://www.bbc.co.uk/news/magazine-22751415

O πελαργός στη Φινλανδία φέρνει τα μωρα σε… κουτι!

Contents of the 2013 pack

O πελαργός στη Φινλανδία φέρνει τα μωρα σε… κουτι! Ενα υπέροχο άρθρο  από το BBC, για το πώς ακόμη σήμερα οι μαμάδες παίρνουν από το κράτος με τη γέννα του παιδιού τους, ένα κουτί με όλη του την προίκα….!!!

Για 75 χρόνια, στις μέλλουσες μητέρες της Φινλανδίας δίδεται από το κράτος ένα κουτί. Είναι σαν ένα starter kit από ρούχα, σεντόνια και τα παιχνίδια, το οποίο μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί ως ένα κρεβάτι. Μάλιστα ορισμένοι υποστηρίζουν ότι βοήθησε τη Φινλανδία επιτύχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά βρεφικής θνησιμότητας στον κόσμο.

Είναι μια παράδοση που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1930 και είναι σχεδιασμένο για όλα τα παιδιά στη Φινλανδία και για ένα ισότιμο ξεκίνημα στη ζωή.

Το πακέτο μητρότητας – ένα δώρο από την κυβέρνηση – είναι διαθέσιμη σε όλες τις μέλλουσες μητέρες.

Περιέχει κορμάκια, έναν υπνόσακο, υπαίθρια εργαλεία, προϊόντα κολύμβησης για το μωρό, καθώς και πάνες, κλινοσκεπάσματα και ένα μικρό στρώμα.

Με το στρώμα στο κάτω μέρος του κουτιού, το πλαίσιο γίνεται η πρώτη κλίνη ενός μωρού.
Οι μητέρες έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ της λήψης του κουτιού, ή επιχορήγηση σε μετρητά της τάξεως των 140 ευρώ. Ωστόσο το 95% επιλέγουν το κουτί.

Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ: http://www.bbc.co.uk/news/magazine-22751415

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X