Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Ο Π.Παναγιωτόπουλος στην έδρα του ΝΑΤΟ
Κρίσιμα θέματα για το παρόν και το μέλλον της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας συζητήθηκαν κατά τη διήμερη Σύνοδο των Υπουργών Αμύνης των χωρών μελών του ΝΑΤΟ που έγινε στις Βρυξέλλες (4 και 5 Ιουνίου 2013). Την χώρα μας εκπροσώπησε στην Σύνοδο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο όποιος, στο περιθώριο των εργασιών είχε διμερείς συναντήσεις με πολλούς από τους ομολόγους του. Μεταξύ αυτών με τον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας Τσακ Χέïγκελ, με τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ με τον Γάλλο Υπουργό Άμυνας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, με τον Καναδό Υπουργό Άμυνας Πίτερ Γκόρντον Μακκέυ με τον Βούλγαρο Υπουργό Άμυνας Άνκελ-Πέτροφ Ναιγκένοφ και άλλους. Ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε επίσης σύντομη συνάντηση για τα θέματα Ελλάδας- ΝΑΤΟ με τον Γενικό Γραμματέα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας κ. Άντερς- Φογκ Ρασμούσεν. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου συζητήθηκαν μεταξύ των άλλων: Το παρόν και το μέλλον της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ενόψει και της Συνόδου Κορυφής που έχει προγραμματιστεί για το 2014. Ο αμυντικός σχεδιασμός με βάση το Pooling and Sharing και η συμμέτοχη των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών-μελών. Η αντιμετώπιση από το ΝΑΤΟ Κυβερνοεπιθέσεων, στο πλαίσιο της Κυβερνοάμυνας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Το αίτημα της Κυβέρνησης της Λιβύης για την παροχή βοήθειας σε υποδομές, εξοπλισμό, οργάνωση και εκπαίδευση, προκειμένου να συγκροτηθεί Εθνοφρουρά στην συγκεκριμένη χώρα. Η χάραξη της πολιτικής στο Αφγανιστάν για το 2014.

Ο Π.Παναγιωτόπουλος στην έδρα του ΝΑΤΟ

Κρίσιμα θέματα για το παρόν και το μέλλον της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας συζητήθηκαν κατά τη διήμερη Σύνοδο των Υπουργών Αμύνης των χωρών –μελών του ΝΑΤΟ που έγινε στις Βρυξέλλες (4 και 5 Ιουνίου 2013).

Την χώρα μας εκπροσώπησε στην Σύνοδο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο όποιος, στο περιθώριο των εργασιών είχε διμερείς συναντήσεις με πολλούς από τους ομολόγους του. Μεταξύ αυτών με τον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας Τσακ Χέïγκελ, με τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ με τον Γάλλο Υπουργό Άμυνας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, με τον Καναδό Υπουργό Άμυνας Πίτερ Γκόρντον Μακκέυ με τον Βούλγαρο Υπουργό Άμυνας Άνκελ-Πέτροφ Ναιγκένοφ και άλλους.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε επίσης σύντομη συνάντηση για τα θέματα Ελλάδας- ΝΑΤΟ με τον Γενικό Γραμματέα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας κ. Άντερς- Φογκ Ρασμούσεν. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου συζητήθηκαν μεταξύ των άλλων:

• Το παρόν και το μέλλον της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ενόψει και της Συνόδου Κορυφής που έχει προγραμματιστεί για το 2014.

• Ο αμυντικός σχεδιασμός με βάση το Pooling and Sharing και η συμμέτοχη των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών-μελών.

• Η αντιμετώπιση από το ΝΑΤΟ Κυβερνοεπιθέσεων, στο πλαίσιο της Κυβερνοάμυνας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

• Το αίτημα της Κυβέρνησης της Λιβύης για την παροχή βοήθειας σε υποδομές, εξοπλισμό, οργάνωση και εκπαίδευση, προκειμένου να συγκροτηθεί Εθνοφρουρά στην συγκεκριμένη χώρα.

• Η χάραξη της πολιτικής στο Αφγανιστάν για το 2014.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X