Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Κατά των «προγραμμάτων διάσωσης» οι Γερμανοί
Το 48% των Γερμανών επιθυμεί το ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας, το οποίο αύριο πρόκειται να εξετάσει τις προσφυγές εναντίον της συνταγματικότητας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ΕΜΣ) και του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων (OMT) που δυνητικά θα μπορούσαν να είναι απεριόριστες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, να αποφανθεί υπέρ της διακοπής των προγραμμάτων διάσωσης, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για την ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής εφημερίδας Der Handelsblatt.Στην ίδια δημοσκόπηση, υπέρ της συνέχισης των προγραμμάτων βοήθειας τάσσεται το 31%, ενώ το 21% εξ όσων ερωτήθηκαν δεν εκφράζει άποψη. Σύμφωνα με επιμέρους στοιχεία της δημοσκόπησης, το 62% των ψηφοφόρων των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) εμφανίζεται αρνητικό απέναντι στα προγράμματα στήριξης κρατών-μελών της ευρωζώνης, όπως και το 53% των ψηφοφόρων του κόμματος Η Αριστερά.Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τα ποσοστά ανεβαίνουν ιδιαίτερα στις περιοχές της πρώην Ανατολικής Γερμανίας αλλά και στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Κατά των «προγραμμάτων διάσωσης» οι Γερμανοί

Το 48% των Γερμανών επιθυμεί το ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας, το οποίο αύριο πρόκειται να εξετάσει τις προσφυγές εναντίον της συνταγματικότητας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ΕΜΣ) και του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων (OMT) που δυνητικά θα μπορούσαν να είναι απεριόριστες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, να αποφανθεί υπέρ της διακοπής των προγραμμάτων διάσωσης, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για την ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής εφημερίδας Der Handelsblatt.

Στην ίδια δημοσκόπηση, υπέρ της συνέχισης των προγραμμάτων βοήθειας τάσσεται το 31%, ενώ το 21% εξ όσων ερωτήθηκαν δεν εκφράζει άποψη. Σύμφωνα με επιμέρους στοιχεία της δημοσκόπησης, το 62% των ψηφοφόρων των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) εμφανίζεται αρνητικό απέναντι στα προγράμματα στήριξης κρατών-μελών της ευρωζώνης, όπως και το 53% των ψηφοφόρων του κόμματος Η Αριστερά.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τα ποσοστά ανεβαίνουν ιδιαίτερα στις περιοχές της πρώην Ανατολικής Γερμανίας αλλά και στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X