Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Έντεκα χρόνια κάθειρξης για ένα tweet
Μία δασκάλα 37 χρονών καταδικάστηκε σε εντεκαετή κάθειρξη επειδή με tweet της πρότεινε την ανατροπή του ηγέτη του έθνους. Θεωρείται ότι προσέλαβε τον εμίρη του Κατάρ, καθώς τον χαρακτήρισε ως "άνοσο και απρόσβλητο" στο Σύνταγμα. Η Huda al-Ajmi είναι η τελευταία υπήκοος του Κουβέιτ που φυλακίζεται για διαφωνία κατά του καθεστώτος. Η ποινή που της επιβλήθηκε θεωρείται η μεγαλύτερη για online προσβολή, ενώ fαντιμετωπίζει τρεις διαφορετικές κατηγορίες στις οποίες περιλαμβάνεται και η προσβολή του εμίρη Sheikh Sabah al-Ahmad al-Sabah, που από μόνη της επιφέρει ένα έτος κάθειρξης. Οι άλλες δύο πενταετείς ποινές επιβλήθησαν για υποκίνηση εξέγερσης κατά του καθεστώτος και για παραβίαση των νόμων σχετικά με τις δημόσιες συζητήσεις. Αν και το Κουβέιτ είναι πιο φιλελεύθερο από τα υπόλοιπα του Κόλπου, σημειώνονται όλο και περισσότερα περιστατικά πάταξης της διαφωνίας που εκφράζεται στα social media. Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε προειδοποιήσει παλαιότερα τον εμίρη σε ομιλία του ότι "δεν θα του επιτρέψει να ρίξει το Κουβέιτ στην άβυσσο της απολυταρχίας". ΠΗΓΗ: DAILY MAIL

Έντεκα χρόνια κάθειρξης για ένα tweet

Μία δασκάλα 37 χρονών καταδικάστηκε σε εντεκαετή κάθειρξη επειδή με tweet της πρότεινε την ανατροπή του ηγέτη του έθνους. Θεωρείται ότι προσέλαβε τον εμίρη του Κατάρ, καθώς τον χαρακτήρισε ως «άνοσο και απρόσβλητο» στο Σύνταγμα. Η Huda al-Ajmi είναι η τελευταία υπήκοος του Κουβέιτ που φυλακίζεται για διαφωνία κατά του καθεστώτος.

Η ποινή που της επιβλήθηκε θεωρείται η μεγαλύτερη για online προσβολή, ενώ fαντιμετωπίζει τρεις διαφορετικές κατηγορίες στις οποίες περιλαμβάνεται και η προσβολή του εμίρη Sheikh Sabah al-Ahmad al-Sabah, που από μόνη της επιφέρει ένα έτος κάθειρξης. Οι άλλες δύο πενταετείς ποινές επιβλήθησαν για υποκίνηση εξέγερσης κατά του καθεστώτος και για παραβίαση των νόμων σχετικά με τις δημόσιες συζητήσεις.

Αν και το Κουβέιτ είναι πιο φιλελεύθερο από τα υπόλοιπα του Κόλπου, σημειώνονται όλο και περισσότερα περιστατικά πάταξης της διαφωνίας που εκφράζεται στα social media. Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε προειδοποιήσει παλαιότερα τον εμίρη σε ομιλία του ότι «δεν θα του επιτρέψει να ρίξει το Κουβέιτ στην άβυσσο της απολυταρχίας».

ΠΗΓΗ: DAILY MAIL

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X