Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Στο Ευρωκοινοβούλιο η ΕΡΤ
Ύστερα από πρόταση της ομάδας Ενωτικής Αριστεράς του Ευρωκοινοβουλίου, η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε να θέσει σε συζήτηση και ψήφιση στην επόμενη σύνοδο της Ολομέλειας, στο Στρασβούργο, τον Ιούλιο, το θέμα του κλεισίματος της ΕΡΤ.Την προφορική ερώτηση, που θα υποβληθεί, επεξεργάζονται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής και ο διευθυντής της γαλλικής εφημερίδας Ουμανιτέ (LHumanite) και πρόεδρος της Ένωσης για την Πολυφωνία του Τύπου, Patrick LeHyaric.Στο κείμενο της προφορικής ερώτησης, που επεξεργάζονται ήδη ευρωβουλευτές διαφορετικών εθνικοτήτων, υπάρχει το αίτημα προς την Κομισιόν και το ευρωπαϊκό Συμβούλιο να δηλώσουν αν συμφωνούν με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ και τι προτίθενται να πράξουν επ´αυτού. Την αντίδρασή της στην απόφαση διατύπωσε η Επιτροπή για τα Μίντια του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στο Ευρωκοινοβούλιο η ΕΡΤ

Ύστερα από πρόταση της ομάδας Ενωτικής Αριστεράς του Ευρωκοινοβουλίου, η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε να θέσει σε συζήτηση και ψήφιση στην επόμενη σύνοδο της Ολομέλειας, στο Στρασβούργο, τον Ιούλιο, το θέμα του κλεισίματος της ΕΡΤ.

Την προφορική ερώτηση, που θα υποβληθεί, επεξεργάζονται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής και ο διευθυντής της γαλλικής εφημερίδας Ουμανιτέ (L’Humanite) και πρόεδρος της Ένωσης για την Πολυφωνία του Τύπου, Patrick LeHyaric.

Στο κείμενο της προφορικής ερώτησης, που επεξεργάζονται ήδη ευρωβουλευτές διαφορετικών εθνικοτήτων, υπάρχει το αίτημα προς την Κομισιόν και το ευρωπαϊκό Συμβούλιο να δηλώσουν αν συμφωνούν με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ και τι προτίθενται να πράξουν επ΄αυτού. Την αντίδρασή της στην απόφαση διατύπωσε η Επιτροπή για τα Μίντια του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X