Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Ζητούν διαπραγμάτευση ΔΕΠΑ-Gazprom για μείωση τιμών
Να ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις της ΔΕΠΑ με τη Gazprom για την αναδρομική μείωση του κόστους εισαγωγής του ρωσικού φυσικού αερίου, ζητά με σημερινή ανακοίνωσή της η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας.Η ΕΒΙΚΕΝ επικαλείται πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Gazrpom Αλεξάντερ Μεντβέντεφ (Alexander Medvedev) σύμφωνα με τις οποίες οι μεγάλοι Ευρωπαίοι πελάτες της (E.on, GDF Suez, ENI κ.α.), μετά από διαπραγματεύσεις, πέτυχαν επιστροφές της τάξης των 3,3 δισ. δολαρίων για το 2012 και μειώσεις τιμών στα μακροχρόνια συμβόλαιά τους για το 2013 που εκτιμώνται σε 800- 900 εκατ. δολάρια."Στη χώρα μας, αντίθετα, η τιμή του φυσικού αερίου για τη βιομηχανία αυξήθηκε τα τέσσερα τελευταία χρόνια σταδιακά κατά 80% και είναι σήμερα 40% (προ-φόρων) υψηλότερη από τη μέση ευρωπαϊκή τιμή

Ζητούν διαπραγμάτευση ΔΕΠΑ-Gazprom για μείωση τιμών

Να ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις της ΔΕΠΑ με τη Gazprom για την αναδρομική μείωση του κόστους εισαγωγής του ρωσικού φυσικού αερίου, ζητά με σημερινή ανακοίνωσή της η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας.

Η ΕΒΙΚΕΝ επικαλείται πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Gazrpom Αλεξάντερ Μεντβέντεφ (Alexander Medvedev) σύμφωνα με τις οποίες οι μεγάλοι Ευρωπαίοι πελάτες της (E.on, GDF Suez, ENI κ.α.), μετά από διαπραγματεύσεις, πέτυχαν επιστροφές της τάξης των 3,3 δισ. δολαρίων για το 2012 και μειώσεις τιμών στα μακροχρόνια συμβόλαιά τους για το 2013 που εκτιμώνται σε 800- 900 εκατ. δολάρια.

"Στη χώρα μας, αντίθετα, η τιμή του φυσικού αερίου για τη βιομηχανία αυξήθηκε τα τέσσερα τελευταία χρόνια σταδιακά κατά 80% και είναι σήμερα 40% (προ-φόρων) υψηλότερη από τη μέση ευρωπαϊκή τιμή

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X