Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Επίθεση αυτοκτονίας στην Υεμένη – 2 νεκροί
Δύο άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ο δράστης, σκοτώθηκαν σήμερα, ενώ περισσότεροι από 11 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στην πόλη Σάαντα, στην βόρεια Υεμένη, δήλωσε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφάλειας.Ο επιτιθέμενος, ο οποίος επέβαινε σε μοτοσικλέτα, πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί σε αγορά στην Σάαντα, δήλωσε ο επικεφαλής της ασφάλειας της επαρχίας Αμπντελχακίμ αλ Μαουάρι στον κυβερνητικό ιστότοπο September 26.Τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, πρόσθεσε. Η κυβέρνηση της Υεμένης έχει στο παρελθόν επιρρίψει την ευθύνη για παρόμοιες επιθέσεις στην Αλ Κάιντα.Στα μέσα του 2012, ο στρατός της Υεμένης εξαπέλυσε εκστρατεία κατά των μαχητών που είναι ύποπτοι ότι συνδέονται με την Αλ Κάιντα.Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η πόλη Σάαντα είναι προπύργιο των ανταρτών ζαϊντιτών, ένα παρακλάδι των σιιτών. Αυτοί ελέγχουν ένα τμήμα της βόρειας Υεμένης από το 2004, τη χρονιά κατά την οποία εξεγέρθηκαν κατά της κεντρικής εξουσίας της Σαναά διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική, κοινωνική και θρησκευτική τους περιθωριοποίηση.

Επίθεση αυτοκτονίας στην Υεμένη – 2 νεκροί

Δύο άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ο δράστης, σκοτώθηκαν σήμερα, ενώ περισσότεροι από 11 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στην πόλη Σάαντα, στην βόρεια Υεμένη, δήλωσε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφάλειας.

Ο επιτιθέμενος, ο οποίος επέβαινε σε μοτοσικλέτα, πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί σε αγορά στην Σάαντα, δήλωσε ο επικεφαλής της ασφάλειας της επαρχίας Αμπντελχακίμ αλ Μαουάρι στον κυβερνητικό ιστότοπο September 26.

Τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, πρόσθεσε. Η κυβέρνηση της Υεμένης έχει στο παρελθόν επιρρίψει την ευθύνη για παρόμοιες επιθέσεις στην Αλ Κάιντα.

Στα μέσα του 2012, ο στρατός της Υεμένης εξαπέλυσε εκστρατεία κατά των μαχητών που είναι ύποπτοι ότι συνδέονται με την Αλ Κάιντα.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η πόλη Σάαντα είναι προπύργιο των ανταρτών ζαϊντιτών, ένα παρακλάδι των σιιτών. Αυτοί ελέγχουν ένα τμήμα της βόρειας Υεμένης από το 2004, τη χρονιά κατά την οποία εξεγέρθηκαν κατά της κεντρικής εξουσίας της Σαναά διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική, κοινωνική και θρησκευτική τους περιθωριοποίηση.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X