Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Τάνγκο… συμπαράστασης στους Τούρκους διαδηλωτές
Χορευτές σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης χόρεψαν τάνγκο σε δρόμους και πλατείες -ακριβώς στις 21.30- με την ίδια μουσική, σε μια εκδήλωση συμπαράστασης στους Τούρκους διαδηλωτές του Πάρκου Γκεζί.Ανάμεσα σε αυτές τις πόλεις ήταν και η Θεσσαλονίκη, όπου χόρεψαν περισσότεροι από 100 χορευτές. Οι Θεσσαλονικείς επέλεξαν να χορέψουν μπροστά στην ΕΤ3, προσθέτοντας στην εκδήλωση μια νότα συμπαράστασης στο προσωπικό της ΕΡΤ.Η ιδέα ξεκίνησε έπειτα από μια υπαίθρια μιλόνγκα (βραδιά τάνγκο), που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Γκεζί από τους Τούρκους διαδηλωτέ, η οποία βιντεοσκοπήθηκε και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.Πριν από λίγες μέρες, ένα ζευγάρι Ιταλών χορευτών τάνγκο από τη Μεσσίνα, ο Αντόνιο Μιντίρι και η Λουίζα Σαμπατίνι, ήρθαν αρχικά σε επαφή με τους Αξελ Περουτζίνο από τη Νάπολη, την Έλενα Βαρόττο από τις Συρακούσες και τον Μπάρμπελ Ρούγκερ από τη Δανία για να διοργανώσουν μια παρόμοια βραδιά τάνγκο σε ένδειξη συμπαράστασης στους Τούρκους διαδηλωτές."Εγραψα για την εκδήλωση σε διάφορους φίλους DJ, σε διοργανωτές βραδιών τάνγκο και σε χορευτές που μετέχουν σε μαραθώνιους τάνγκο, σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και έλαβα ενθουσιώδη μηνύματα υποστήριξης. Ο ενθουσιασμός αυτός με εξέπληξε, γιατί είχαμε ξεκινήσει με μια απλή ιδέα, δική μου και της Λουίζα Σαμπατίνι" εξηγεί ο Αντόνιο Μιντίρι, ο οποίος στη συνέχεια ήρθε σε επαφή με χορευτές τάνγκο από διάφορες ιταλικές πόλεις αλλά και από τη Γαλλία, την Αγγλία, την Ιρλανδία, τη Δανία, τη Γερμανία την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα και τη Ρουμανία προκειμένου να διοργανωθούν οι εκδηλώσεις.

Τάνγκο… συμπαράστασης στους Τούρκους διαδηλωτές

Χορευτές σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης χόρεψαν τάνγκο σε δρόμους και πλατείες -ακριβώς στις 21.30- με την ίδια μουσική, σε μια εκδήλωση συμπαράστασης στους Τούρκους διαδηλωτές του Πάρκου Γκεζί.

Ανάμεσα σε αυτές τις πόλεις ήταν και η Θεσσαλονίκη, όπου χόρεψαν περισσότεροι από 100 χορευτές. Οι Θεσσαλονικείς επέλεξαν να χορέψουν μπροστά στην ΕΤ3, προσθέτοντας στην εκδήλωση μια νότα συμπαράστασης στο προσωπικό της ΕΡΤ.

Η ιδέα ξεκίνησε έπειτα από μια υπαίθρια μιλόνγκα (βραδιά τάνγκο), που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Γκεζί από τους Τούρκους διαδηλωτέ, η οποία βιντεοσκοπήθηκε και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Πριν από λίγες μέρες, ένα ζευγάρι Ιταλών χορευτών τάνγκο από τη Μεσσίνα, ο Αντόνιο Μιντίρι και η Λουίζα Σαμπατίνι, ήρθαν αρχικά σε επαφή με τους Αξελ Περουτζίνο από τη Νάπολη, την Έλενα Βαρόττο από τις Συρακούσες και τον Μπάρμπελ Ρούγκερ από τη Δανία για να διοργανώσουν μια παρόμοια βραδιά τάνγκο σε ένδειξη συμπαράστασης στους Τούρκους διαδηλωτές.

«Εγραψα για την εκδήλωση σε διάφορους φίλους DJ, σε διοργανωτές βραδιών τάνγκο και σε χορευτές που μετέχουν σε μαραθώνιους τάνγκο, σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και έλαβα ενθουσιώδη μηνύματα υποστήριξης. Ο ενθουσιασμός αυτός με εξέπληξε, γιατί είχαμε ξεκινήσει με μια απλή ιδέα, δική μου και της Λουίζα Σαμπατίνι» εξηγεί ο Αντόνιο Μιντίρι, ο οποίος στη συνέχεια ήρθε σε επαφή με χορευτές τάνγκο από διάφορες ιταλικές πόλεις αλλά και από τη Γαλλία, την Αγγλία, την Ιρλανδία, τη Δανία, τη Γερμανία την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα και τη Ρουμανία προκειμένου να διοργανωθούν οι εκδηλώσεις.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X